Аустрия взе точка от десетима от Зенит (видео)


И. Ангелов

Аустрия взе точка от десетима от Зенит (видео)

Зенит прие Аустрия Виена във втори мач от груповата фаза на Шампионска лига днес, като домакините не успяха да изиграят правилно срещата си днес, и още в първата част останаха с човек по-малко в лицето на изгонения Аксел Витсел. Така Виена взе точка от Русия и това са първите взети точки и за двата тима в състезанието.

В първото полувреме видяхме няколко изгодни ситуации и пред двете врати. Най-доброто положение дойде първо за Аустрия, когато в 11-ата минута опасно центриране не бе засечено от никой в наказателното поле, а само минута след това Хълк нацели гредата на Линднер. Зенит бе по-добрият отбор на терена, но в 43-ата минута Витсел получи директен червен картон за влизане срещу Мадер - трябва да се каже, че това бе пресилено решение.

Въпреки факта, че играха с човек по-малко, домакините отново стигаха до опасни положения. В 55-ата минута Дани пропусна да открие. Отново Зенит натискаше своя опонент, а Кержаков и резервата Широков имаха своите шансове. В края на мача Виена овладя топката за кратко, но не създаде опасности за гол.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
116