Борусия Дортмунд - Марсилия: Време е за отмъщение


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд - Марсилия: Време е за отмъщение

Борусия Дортмунд - Олимпик Марсилия
Стадион: "Сигнал - Идуна - Парк", Дортмунд
Дата: 01.10.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Давид Фернандес

Борусия Дортмунд и Олимпик Марсилия показаха еднакви резултати в първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Представителят на Бундеслигата отстъпи в Неапол на местния Наполи с 1:2, като немските журналисти обвиниха за поражението наставника на тима Юрген Клоп, който прекали с психологическия натиск върху възпитаниците, а в допълнение бе изгонен от техническата зона. Френският отбор записа същия резултат срешу Арсенал, но на "Велодром". В този двубой се видя, че младият колектив от Лига 1 все още няма нужния опит, за да играе качествено на най-високо ниво на европейската сцена. Хората на Ели Бауп само на определени моменти в мача бяха равностойни на своя съперник, който от своя страна не игра на пълни обороти и не разкри истинските си възможности.

Във вътрешния шампионат Борусия продължава със серията си без загуба в Бундеслигата след съкрушителната победа с 5:0 над Фрайбург в събота, благодарение на което вицешампионите останаха на върха в класирането. Олимпик се наложи с 2:0 над Лориен като гост и това бе втори пореден успех на тима в Лига 1 след слабия старт на сезона. Така Марсилия се изкачи на трето място в класирането само на точка след Монако и ПСЖ.

В петък по време на тренировка дортмундци загубиха заради травма водещия защитник Марсел Шмелцер. Левият бек ще отсъства от терените за срок от три седмици и съществува малка вероятност, че може да се появи в игра едва на 22 октомври в мача срещу Арсенал. Освен Шмелцер, извън строя са Кел, Гюндоган, Пишчек и Вайденфелер. Юрген Клоп пък ще гледа мача от трибуните.

В Германия няма да играят няколко ключови футболисти на Олимпик. Пресслужбата на френския гранд остави без отговор въпросите на журналистите относно изваждането от групата на Бенуа Шейру. Освен това, гостите ще са без Морел и Жиняк.

Марсилия се завърна на победния си път и подобри играта си, което е основание да смятаме, че отборът ще играе много по-силно отколкото срещу Арсенал, което ще осигури някаква интрига в мача. Но дали домакините ще допуснат загуба на точки? Дортмундчани се намират в най-трудната група в сегашното издание на Шампионска лига и Клоп и компания прекрасно разбират, че ако след втория кръг нямат или имат в актива си само една точка, това на практика ще ги лиши от участие в следващия етап на състезанието. Преди две години Борусия се оказа неподготвена за европейската сцена, но през миналия сезон немците достигнаха до финал в най-престижния европейски клубен турнир. Сега трябва да защитят постигнатото и да докажат, че той не е плод на случайност. А и не е ли моментът да се вземе реванш срещу Марсилия за двете загуби преди два сезона?

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Олимпик Марсилия 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Борусия:

28.09 Борусия - Фрайбург 4:0 (Будесилга)  
24.09 Мюнхен 1860 - Борусия 0:2(Купа на Германия
21.09 Нюрнберг - Борусия 1:1 (Бундеслига)
18.09 Наполи - Борусия 2:1 (Шампионска лига)
14.09 Борусия - Хамбургер 6:2 (Бундеслига)

Олимпик Марсилия:

28.09 Лориен -Олимпик 0:2 (Лига 1)
24.09 Сен Етиен 2:1 (Лига 1)
21.09 Бастия - Олимпик 0:0 (Лига 1)
18.09 Олимпик - Арсенал 1:2 (Шампионска лига)
14.09 Тулуза - Олимпик 1:1 (Лига 1)

Досегашни срещи:

Борусия - Олимпик Марсилия

2 срещи
2 победи за Олимпик
Голова Разлика: 6-2 за Олимпик Марсилия


Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.29
Равен - 3.00
Олимпик - 6.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
146