Атлетико се затрудни, но надви Зенит (видео)


И. Ангелов

Атлетико се затрудни, но надви Зенит (видео)

Седма група на Шампионска лига противопостави Атлетико Мадрид и Зенит на "Висенте Калдерон" днес, като домакините успяха да спечелят с 3:1 този мач, който в един момент можеше да потръгне в съвсем друга посока, благодарение на изравнителен гол от бразилеца Хълк. Голове от Арда Тюран и Лео Баптищао обаче решиха мача.

Домакините започнаха силно, а Зенит нямаше отговор за Давид Вия, който някак не успя да вкара днес след безброй много положения. По чудо в 27-ата минута Коке не вкара от непосредствена близост. В 40-ата минута обаче той асистира за попадението на Миранда, който вкара с глава.

Второто полувреме започна много силно за Зенит. Хълк тероризираше отбраната и на няколко пъти застраши Куртоа. В 57-ата минута вратаря трябваше да покаже едно от най-добрите си спасявания срещу Кержаков. В 58-ата обаче нападателя асистира за Хълк, който вкара в типичния си стил.

Играта на гостите потръгна и още в следващата атака Хълк разстресе горната греда на Куртоа с мощен удар от далеч. В 64-ата минута обаче Арда Тюран се оказа най-съобразителен в едно меле в полето на Зенит, дошло след пряк-свободен удар. Домакините отново натиснаха за още голове, и в 80-ата минута Лео вкара след подаване на Тюран за да реши всичко.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
122