Базел обърна Челси в Лондон (видео)


И. Ангелов

Базел обърна Челси в Лондон (видео)

Група Е на Шампионска лига противопостави Челси и Базел на "Стамфорд Бридж", като днес домакините поведоха в резултата, но след изравнителен гол на суперзвездата Мохамед Салах домакините бяха затиснати в собственото поле, и Марко Щрелер вкара за пълния обрат и 2:1 за Базел.

Домакините започнаха силно и в първия половин час игра гостите почти не овладяваха топката. При всяка възможност те търсеха крилото Салах, който отново бе основната атакуваща опасност за Базел. След редица възможности гол падна чак в 45-ата минута, когато Франк Лампард намери Оскар в наказателното поле и той вкара със завъртане.

Второто полувреме не се различаваше от първото до един момент. В 56-ата минута Оскар натресе горната греда след удар от ръба на наказателното поле. Ето'о, Вилиян и Иванович имаха шансове за още голове, но резултатът не се променяше.

Така в 71-ата минута след една контраатака Щрелер намери Салах от дясно и той фалцира топката в далечния ъгъл на Петр Чех. След попадението играта на Базел потръгна и те станаха по-силния отбор на терена. Челси бе натикан в наказателното си поле, а Жозе Моуриньо реагира с включването на Демба Ба и Хуан Мата в игра.

Топки до тях обаче не стигаха, а Базел стигна до нов гол. В 81-ата минута след корнер от Делгадо, Щрелер вкара с глава и осъществи обрат, който никой не би си представил до преди 70-ата минута.

1   Шалке 04




3т.
2   Базел




3т.
3   Челси




0т.
4   Стяуа




0т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
115