Милан трудно ще надделее над Селтик


Н. Гавазов

Милан трудно ще надделее над Селтик

Милан - Селтик
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 18.09.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Волфганг Щарк (Германия)

Милан ще започне кампанията си в Шампионска лига срещу шотландския Селтик. Двата отбора се намират в една група заедно с Барселона и Аякс, които по същото време ще играят в каталунската столица.

"Росонерите" спечелиха два от последните си три домакински мача в Шампионска лига, побеждавайки Барселона с 2:0 и ПСВ с 3:0, преди това италианците загубиха с 0:1 от Зенит в мач без значение от груповата фаза на състезанието през миналия сезон. В първенството на Серия А Милан се представя много противоречиво, след като загуби на старта от Хелас Верона, а този уикенд избегна поражението в Торино. Домакинската победа над Каляри с 3:1 засега осигурява на миланци 4 точки и 9-то място в таблицата за класиране.

Селтик достигна до групите на Шампионска лига след като премина през ситото на квалификациите, които се развиха много драматично за шотландския шампион, особено сблъсъка с Шахтьор Караганди. Голът на Форест в 90-та минута донесе победата с 3:0 над казахстанския отбор, а с това и крайния успех за "детелините". Във вътрешното първенство Селтик изигра пет мача, в които записа четири победи и едно равенство, а това засега осигурява второ място на шампионите.

Милан влиза в мача сполетян от ужасна кадрова криза. Масимилиано Алегри няма да може да разчита на осем футболисти, повечето от които са защитници, а това отчасти обяснява страданията на "росонерите" в тази част на терена. Последният член на лазарета е новото попълнение Кака, което се контузи в Торино. Останалите отсъстващи са Абате, Бонера, Силвестре, Де Шилио, Пацини, Ел Шаарави и Монтоливо. Вероятно треньорът ще изостави схемата 4-3-3 и ще предпочете 4-3-1-2 с Робиньо зад двамата нападатели.

Селтик пристига без Моюколо и Форест, а Матюс е под въпрос. Почти сигурно е, че Нийл Ленън ще избере схема 4-5-1 или 4-4-1-1, както често го прави при европейските си мачове. Това означава, че Пуки ще е самотен нападател, като финландецът ще бъде подкрепян отзад от Комънс.

Интересен мач се очертава на "Сан Сиро" утре вечер. От една страна се вижда, че през този сезон Селтик има проблеми в мачовете си навън, но пък от друга страна епидемията от контузени футболисти в Милан е огромна. Все пак е по-разумно да се доверим на домакините, които са по-опитният отбор и освен това ще имат подкрепата на трибуните.

Прогноза за: Милан - Селтик 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

20 август ПСВ Айндховен - Милан 1:1 (Шампионска лига)
24 август Верона - Милан 2:1 (Серия А)
28 август Милан - ПСВ Айндховен 3:0 (Шампионска лига)
01 септември Милан - Каляри 3:1 (Серия А)
14 септември Торино - Милан 2:2 (Серия А)

Селтик:

20 август Шахтьор Караганди - Селтик 2:0 (Шампионска лига)
24 август Селтик - Инвърнес 2:2 (Висша лига)
28 август Селтик - Шахтьор Караганди 3:0 (Шампионска лига)
31 август Дънди Юнайтед - Селтик 0:1 (Висша лига)
14 септември Хартс - Селтик 1:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Милан - Селтик

8 срещи
4 победи за Милан
3 равенства
1 победа за Селтик
Голова Разлика: 7:3 за Милан


Коефициенти от bet365:
Милан - 1.50
Равен - 4.33
Селтик - 8.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
144