Рууни носи дебютна победа на Мойс в ШЛ (видео)


И. Ангелов

Рууни носи дебютна победа на Мойс в ШЛ (видео)

Уейн Рууни добави към фантастичната си статистика за Манчестър Юнайтед днес, след като в победата с 4:1 срещу Байер Леверкузен той вкара на два пъти и асистира за гол на Антонио Валенсия. Крилото пък се отчете с подаването за акробатично изпълнение на Ван Перси за 2:1.

Още в 22-ата минута след едно центриране на Евра Рууни завърши с гол от воле. До края на полувремето нападателя можеше да удвои сметката си, когато излезе в ситуация с Робин ван Перси сам срещу вратаря, преодоля стража, но опита да вкара от нулев ъгъл и сгреши, вместо да подаде на своя колега в атака.

Така в 54-ата минута Симон Ролфес върна равенството след удар извън наказателното поле, отклонен от Майкъл Карик в мрежата на Де Хеа. В 59-ата минута Ван Перси реализира със странична ножица след центриране на Валенсия. В 70-ата Рууни добави гол след странно неразбирателство в отбраната на гостите, като това стана негов гол номер 200 за "Червените дяволи".

В 79-ата минута след една контра на домакините Рууни пусна топката за Валенсия, който вкара за 4:1 и така Юнайтед вече бе сигурен в своята победа. Това отпускане позволи на Топрак да върне още един гол за крайното 4:2.

В другата среща от групата пък Шахтьор Донецк бе безапелационен на гости на Реал Сосиедад и спечели с 2:0. И двата гола за гостите вкара Алекс Тейшейра.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
131