Бенфика няма да има проблеми с Андерлехт


Н. Гавазов

Бенфика няма да има проблеми с Андерлехт

Бенфика - Андерлехт
Стадион: "Луж", Лисабон
Дата: 17.09.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Мануел Грефе (Германия)

Между двата европейска клуба съществува добра традиция да се срещат на всеки десет години. За последно Бенфика и Андерлехт се сблъскаха през 2004 година. Тогава "орлите" победиха с 1:0 след гол на Златко Захович, но на реванша португалците претърпяха истински крах, губейки с 0:3.

Според мнението на специалистите, за Бенфика мачът с Андерлехт може да се окаже един от най-лесните в турнира, но бранителят на "орлите" Гилерме Сикейра е категорично против такава постановка на въпроса. "В Шампионска лига играят най-добрите клубове на Европа. Тук няма място за слаби отбори. Андерлехт в момента е най-силният тим, защото с него ще играем. Всички наши мисли са свързани с близкия мач, а той е срещу Андерлехт", заяви Гилерме.

В този мач Бенфика влиза след две победи, равенство и загуба на старта на вътрешната си кампания. Така след четири мача Бенфика събра седем точки и заема пето място в класирането, на 5 пункта от лидера Порто.

Андерлехт от началото на сезона във вътрешния шампионат има пет победи и две загуби и с 15 точки заема четвърто място в класирането. И една интересна подробност - Андерлехт е лидер в белгийското първенство по отношение на отбелязаните голове.

Аморим, Гайтан и Силивио от домакините имат контузии на бедрата, като последният ще се завърне в строя едва през декември. Добрата новина е, че треньорът разсея слуховете за евентуално отсъствие поради травми на Маркович, Матич и Перес.

Вратарят Силвио Прото се възстанови напълно от контузия, което означава, че наставникът на тима Ван ден Бром има пълен състав от играчи и ще може да използва тези, които прецени, че са най-подготвени за двубоя.

Двата отбора са с изравнени сили, но е факт, че Бенфика играе силно на свой терен - орлите имат само две загуби тук за последните си десет мача в Шампионска лига. В същото време Андерлехт е традиционно слаб противник като гост - последният успех на белгийците в групите на състезанието е през 2005 година. Именно този факт ни дава основание да предположим, че Бенфика няма да има проблеми с Андерлехт и ще спечели комфортно мача си с белгийците.

Прогноза за: Бенфика - Андерлехт 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Бенфика:

09 август Наполи - Бенфика 2:1 (Приятелска среща)
18 август Маритимо - Бенфика 2:1 (Суперлига)
25 август Бенфика - Жил Висенте 2:1 (Суперлига)
31 август Спортинг Лисабон - Бенфика 1:1 (Суперлига)
14 септември Бенфика - Пасош Ферейра 3:1 (Суперлига)

Андерлехт:

11 август Андерлехт - Гент 4:1 (Про лига)
18 август Беверен - Андерлехт 0:3 (Про лига)
25 август Андерлехт - Шарлероа 5:2 (Про лига)
01 септември Зулте Варегем - Андерлехт 4:3 (Про лига)
14 септември Андерлехт - Мехелен 5:0 (Про лига)


Досегашни срещи:

Бенфика - Андерлехт

8 срещи
3 победи за Бенфика
2 равенства
3 победи за Андерлехт
Голова Разлика: 8:8


Коефициенти от bet365:
Бенфика - 1.50
Равен - 4.50
Андерлехт - 7.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
90