Байерн започва защитата на титлата с труден мач


И. Ангелов

Байерн започва защитата на титлата с труден мач

Байерн Мюнхен - ЦСКА Москва
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 17.09.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки (Италия)

Баварците спечелиха миналогодишното издание на Шампионска лига с триумф на финала над Борусия Дортмунд, и сега надеждите са за прецедентна в историята защита на титлата. Байерн Мюнхен взе участие в 3 от последните 4 финала в Шампионска лига, а сега е въпрос на време да видим дали Пеп Гуардиола ще задържи прекрасното представяне на своя отбор.

Гуардиола спечели Шампионска лига на 2 пъти с Барселона през 2009-та и 2011-та година, а сега добави доста качество към своя състав - Марио Гьотзе и Тиаго Алкантара. Байерн победи Хановер с 2:0 в събота и това бе 4-ата победа от 5 мача в Бундеслигата този сезон, като мачът с Челси за Суперкупата на Европа също бе спечелен.

Байерн обаче има много проблеми с контузени - Хави Мартинес, Тиаго, Марио Гьотзе, Олгер Бадщубер, Пиер Ойбйерг, Ян Кирхоф, а Бастиан Швайнщайгер е под въпрос. ЦСКА не може да разчита на Размус Елм и Сейду Думбиа(под въпрос) в този мач. Все пак двата тима ще заложат на най-силните възможни титулярни 11-ки и ни очаква зрелищен мач с много качество.

Москва също се намира в прекрасна форма - в последните 8 мача в руската лига видяхме само 2 равенства и цели 6 победи. В сезон 2009-10 ЦСКА бе сред последните 8 отбора в Шампионска лига, като прогресира след групите и в кампания 2011-12. 

Думбиа ще е голяма загуба за гостите, ако не вземе участие, защото заедно с Ахмед Муса показва страхотна голова форма. Няма и как да е след като дуото е подкрепено от полузащита с имена като Кейсуке Хонда, Алан Дзагоев и Зоран Тошич.

Все още не може да се даде оценка на работата на Гуардиола начело на Байерн. Именно представянето в Шампионска лига срещу отбори от подобна класа ще отговорят на някои от най-задаваните въпроси. Промяната в стила на баварците вече е очевидна, но достатъчно добре ли работят те в момента, за да спечелят срещу един много сплoтен отбор?

Прогноза: Байерн Мюнхен - ЦСКА Москва 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

17 август Айнтрахт - Байерн Мюнхен 0:1 (Бундеслига)
24 август Байерн Мюнхен - Нюрнберг 2:0 (Бундеслига)
27 август Фрайбург - Байерн Мюнхен 1:1 (Бундеслига)
30 август Байерн Мюнхен - Челси 2:2 - 5:4 сл. дузпи (Суперкупа на Европа)
14 септември Байерн Мюнхен - Хановер 96 2:0 (Бундеслига)

ЦСКА Москва:

04 август Рубин Казан - ЦСКА Москва 0:0 (Висша лига)
18 август ЦСКА Москва - Кубан Краснодар 1:0 (Висша лига)
24 август Том Томск - ЦСКА Москва 1:2 (Висша лига)
30 август ЦСКА Москва - Амкар Перм 2:1 (Висша лига)
14 септември ЦСКА Москва - Ростов 1:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - ЦСКА Москва

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:

Байерн Мюнхен - 1.18
Равен - 8.00
ЦСКА Москва - 19.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197