Байерн би Челси в исторически мач за Суперкупата (видео)


И. Ангелов

Байерн би Челси в исторически мач за Суперкупата (видео)

Челси на Жозе Моуриньо без малко да победи с 10 човека Байерн Мюнхен днес в мач за Суперкупата на УЕФА. При 1:1 в редовното време и изгонен Рамирес в края на срещата, "Сините" успяха да вкарат още едно попадение и да се бранят буквално до последната секунда. С последното отиграване в мача Хави Мартинес направи резултата 2:2 и прати срещата в дузпи, където надделя Байерн. За първи път Суперкупата бе решена на дузпи.

Първото полувреме бе силно за Челси още от самото начало. Още в 9-ата минута Фернандо Торес вкара фантастичен гол, когато се пласира добре в наказателното поле и бе намерен от Андре Шюрле, който центрира от десния фланг. В 22-ата минута Петр Чех спаси "сините" с изключително спасяване, когато Манджукич намери Рибери на удобна позиция.

В 30-ата минута Торес бе близо до нов гол, но топката премина малко над вратата. Байерн завърши добре полувремето, като Кейхил се хвърли самоотвержено срещу Мюлер в една ситуация, за да спаси вратата си. Германците започнаха второто полувреме както завършиха първото, и така падна и изравнителното попадение.

В 47-ата минута Рибери получи топката от Тони Кроос, намери позиция за изстрел извън наказателното поле и стреля силно към близкия ъгъл. Чех не се бе пласирал добре и не изби наглед лесна топка. В 56-ата минута Робен бе близо до гол след добра атака на Байерн.

В 63-ата минута една загубена топка от Данте даде шанс на Шюрле да организира положение пред Оскар, който пропусна. В 70-ата минута пък Рамирес върна топката за Чех, който не я нацели и без малко да съжали, защото Рибери бе близо. В 78-ата минута Челси нацели греда след един корнер на Франк Лампард. Той центрира за Луис, който отклони за Иванович, а той с глава нацели горната греда.

В 85-ата минута Рамирес бе изгонен за необмислено влизане в краката на Манджукич. Това бе вторият му жълт картон в срещата. Челси задържа Байерн до края на редовното време, но в продълженията не отстъпи.

Още в 3-ата минута Давид Луис изведе Азар по крилото, той навлезе в наказателното поле, откри си пространство и стреля силно в ъгъла на вратаря, като Нойер не реагира добре и допусна резултатът да стане 2:1. В остатъка от първото продължение Байерн доминираше, като резервата Шакири действаше активно по фланга. До гол обаче не се стигна.

В 17-ата минута на продълженията Байерн създаде добро положение, когато Мартинес центрира на главата на Манджукич, но Чех изби в корнер, от който отново бе центрирано на Манжукич, а Чех отново показа невероятни умения. Определено след грешката си той се реабилитира на Челси в мача.

В 27-ата минута Рибери получи възможност да стреля от пряк-свободен удар близо до дъгата на наказателното поле, но отново Чех спаси и остави Челси в предни позиции. Последваха положения пред Боатенг и Манджукич, в игра се появи и Джон Тери, но Челси се пречупи, когато Мартинес вкара с последния удар в срещата и стигнахме до дузпи.

1. Байерн изпълни първи чрез Давид Алаба - той вкара за 3:2.

2. Давид Луис застана за втората дузпа - страхотна дузпа за 3:3.

3. Тони Кроос с хладнокръвно изпълнение направи 4:3 за Байерн.

4. Оскар намери прекрасно ъгъла на вратата за 4:4.

5. Лам пласира топката перфектно в ъгъла на Чех за 5:4.

6. Капитанът на Челси Франк Лампард със силен шут върна равенството 5:5.

7. Рибери върна предимството на германците - 6:5.

8. Ашли Коул вкара с късмет 4-ата дузпа за Челси, топката силно се отклони в десния стълб и мина по гол-линията зад Нойер - 6:6.

9. Шердан Шакири вкара последната дузпа през ръцете на Чех, който докосна кълбото - 7:6.

10. Ромелу Лукаку застана за 5-ата дузпа и 20-годишният се пречупи, нацелвайки точно Нойер в средата на вратата - 7:6

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
134