Милан в Шампионска лига след класика с ПСВ (видео)


И. Ангелов

Милан в Шампионска лига след класика с ПСВ (видео)

Кевин Принс-Боатенг и Марио Балотели блестяха днес в победата на Милан над ПСВ Айндховен във втората от плейофните срещи между двата отбора за класиране в групите на Шампионска лига. В първата среща видяхме равенство 1:1, но сега с класическото 3:0 италианците продължават в ШЛ.

Още в 9-ата минута Боатенг откри резултата днес. Всичко започна в 8-ата минута, когато Абиати спаси по прекрасен начин удар на Матавз и даде начало на контра-атака. Кълбото бързо достигна другата половина на терена и Монтоливо намери Боатенг около дъгата на наказателното поле. Той си отвори място да стреля и пласира топката перфектно между ръката на вратаря и гредата.

В 32-ата минута Ел Шаарави запрати страховит удар по посока на вратата, топката се удари в напречната греда и тупна на гол-линията, но повторението показа, че гол няма. В 41-ата минута ПСВ нацели греда чрез Виленс.

В 55-ата минута Мексес центрира след един корнер в наказателното поле, където Марио Балотели се оказа най-съобразителен и вкара втори гол. Милан заигра по-спокойно и стигна и до още едно попадение. В 77-ата минута Поли намери Боатенг, който преодоля Бренет и стреля под ръката на вратаря Зоет за втори път.

От останалите срещи в плейофната фаза, играни днес, в Шампионска лига продължават:

Селтик - Шахтер Караганди 3:0 (3:2 аг.)
Марибор - Виктория Пилзен 0:1 (1:4 аг.) 
Реал Сосиедад - Лион 2:0 (4:0 аг.)  
Зенит - Пачос Ферейра 4:2 (8:3 аг.)

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
106