Арсенал с класика в Турция (видео)


И. Ангелов

Арсенал с класика в Турция (видео)

Арсен Венгер успя да намери достатъчно здрави играчи за силна титулярна постройка на своя Арсенал, с която да вземе цели 3 гола от гостуването си на Фенербахче в Турция в първия плейофен мач за Шампионска лига. Герои за артилеристите днес бяха Гибс, Рамзи и Жиру.

Първата част Арсенал се наслади на по-голямата част от владението на топката, но Жиру нямаше късмет с няколко ситуации. Лоша новина бе контузията на Лоран Косчелни, но и без него домакините не изглеждаха заплашителни в атака.

Така в 51-ата минута Тио Уолкът центрира за първото попадение в мача - Киерън Гибс. В следващата минута Уолкът принуди Волкан Демирел да спасява красиво своите. В 61-ата минута Волкан лиши и Уилшър от гол. В 64-ата минута обаче Рамзи реализира.

В 76-ата минута Уолкът навлезе опасно в наказателното поле и бе спрян непозволено от Кадлец. Оливие Жиру застана зад бялата точка и не сбърка - 3:0. След това попадение англичани заиграха по-отпуснато и видяхме няколко положения пред вратата на Счесни, но без резултат.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
159