ПСВ и Милан не се победиха (видео)


И. Ангелов

ПСВ и Милан не се победиха (видео)

ПСВ Айндховен успя да се върне след гол пасив в първата плейофна среща за класиране в групите на Шампионска лига срещу Милан. Италианският гигант поведе чрез гол с глава от Стефан Ел Шаарави, но през втората част домакините успяха да се върнат в срещата и да запазят надеждите си преди мача в Италия.

Още с първата минута домакините от ПСВ бяха близо до гол. Тим Матавс стреля от границата на наказателното поле, топката се отклони, пращайки Кристиан Абиати в погрешния ъгъл, но кълбото премина близо до гредата в аут. В 9-ата минута добра ситуация се откри пред Парк Джи-Сунг в наказателното поле, но и той не вкара.

Така в 15-ата минута против развитието на играта Абате центрира в наказателното поле, където Ел Шаарави се извиси за 1:0. В следващата атака пък Марио Балотели нацели гредата и бе близо до гол. В 24-ата минута Абиати трябваше да спасява своите след страхотна игра на Меер. Последва каскада от положения за ПСВ. В 31-ата и 32-ата минути само късметът спаси Милан, а в 36-ата Меер нацели и гредата. Полувремето дойде точно навреме за Милан, който се огъваше.

Втората част започна силно за гостите. Шаарави и Балотели пропуснаха нови страхотни шансове за гол, а сега пък се възползва ПСВ. В 61-ата минута Джефри Брума напредна и стреля към Абиати, който можеше само да избие топката в краката на Тим Матавс, който изравни. До края на мача двата тима си размениха по едно опасно положение чрез Балотели и Джозефзун, но резултатът остана 1:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
115