Байерн шампион след шоу на Уембли срещу Борусия (видео)


И. Ангелов

Байерн шампион след шоу на Уембли срещу Борусия (видео)

Байерн Мюнхен е новият европейски шампион след победата над Борусия Дортмунд днес в Шампионска лига с 2:1. Изключителен футбол видяхме днес във финалната среща от най-комерсиалното състезание във футбола. На стадион "Уембли" се изправиха Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен и в един изострен спор предложиха невероятни моменти, спиращи дъха отигравания, но най-вече качествен и класен футбол.

Първото полувреме завърши при нулево равенство, но това бе заради невероятните изяви на вратарите в първите 45 минути. По-голямото напрежение бе за Нойер, който спаси няколко опасни положения от близо 10 ситуации пред вратата си.

В 13-ата минута Левандовски изпробва вратарските умения на Нойер, който бе принуден да избие в корнер топката. От тази ситуация се откри шанс пред Блашиковски, но Нойер отново спаси - с крак. В 18-ата минута отново Нойер бе в центъра на събитията, когато Ройс показа невероятна скорост и стреля от далеч, но вратарят спаси, избивайки в ъглов удар.

В 22-ата минута Бендер получи топката на ръба на наказателното поле, финтира бранител и фалцира удар към далечния ъгъл на вратата, и отново вездесъщият Нойер спаси. В този момент и Байерн влезе в срещата, като Манджукич без малко да открие с първата атака на баварците. В 25-ата минута той стреля с глава от близо, но Вайденфелер спаси по прекрасен начин.

В 34-ата минута Левандовски избегна капанът на Байерн да остане в засада и Нойер отново не бе преодолян. Последваха много ситуации пред Мюлер, Робен и Манджукич за Байерн, но Вайденфелер се справяше повече от отлично.

Гол падна чак в 60-ата минута, когато Ариен Робен се намери на аут-линията срещу Вайденфелер и центрира за Манджукич, който вкара на празна врата. Борусия се хвърли за изравнителен гол и той не закъсня. В 68-ата минута Марко Ройс получи топка в наказателното поле, елиминира Данте, но бе изритан жестоко в корема от него, като това бе дузпа.

Илкай Гюндоган реализира от бялата точка и резултатът бе 1:1. Байерн отново се хвърли в атака. В 71-ата минута Суботич сътвори истинско чудо - след като Вайденфелер бе преодолян от Мюлер, топката бе запратена към гола, но бранителя изби от самата гол-линия и през краката на връхлитащия Робен.

В 74-ата минута Левандовски изстреля невероятен шут от далечно разстояние и намери мрежата, но при спирането на топката бе отсъдено нарушение за игра с ръка. От тук започнаха повече шансове за Байерн - пред Алаба, Робен и Манджукич, но Вайденфелер бе непробиваем до 89-ата минута.

В самия край Ариен Робен се реабилитира за всичките си пропуски днес, след като успя да избегне капана на засадата и да матира вратаря на Борусия от близо - Байерн Мюнхен е новият европейски шампион!

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
170