Левандовски унищожи Реал с 4 гола (видео)


И. Ангелов

Левандовски унищожи Реал с 4 гола (видео)

Робърт Левандовски сътвори невероятно шоу пред домашните фенове на Борусия Дортмунд днес в първата среща от полу-финалната фаза на Шампионска лига срещу Реал Мадрид. Нападателят показа изключителна класа, вкарвайки всичките четири попадения за победата с 4:1 над "Белия балет", докато Роналдо вкара за гостите.

Още в 8-ата минута Борусия сътвори красива атака, като в нейния край Гьотзе центрира от лявото крило и Левандовски завърши за 1:0. През първата част много пряк-свободни удари на Мадрид бяха изсипани в наказателното поле, но германците се бранеха добре. В 43-ата минута обаче изключителна грешка на Хумелс бе наказана от Роналдо, който бе намерен от Игуаин на празна врата.

В 50-ата минута Марко Ройс подаде на Левандовски, който бе с гръб към вратата в наказателното поле. Изглежда бранителите помислиха, че той е в засада, но нападателя не погледна към страничния съдия, а матира Лопес за 2:1.

В 55-ата минута Левандовски отново се разписа, и то по прекрасен начин. Той използва двата си крака да финтира Алонсо и Пепе и шутира мощно в тавана на мрежата за хеттрика си. Така той стана единственият играч в историята, който вкарва три гола на Реал Мадрид в Шампионска лига, но това не бе всичко.

В 66-ата минута Алонсо повали Ройс в наказателното поле и това бе дузпа. Левандовски реализира от бялата точка със силен удар в средата. В 78-ата минута той бе близо до нов гол, след като от далечно разстояние принуди Лопес да спасява вратата си. Реал опита да пресира до края, но резултатът не се промени.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
135