Клоп: Всички очакват, че ще водим с 5:0 в 12-та минута


Н. Гавазов

Клоп: Всички очакват, че ще водим с 5:0 в 12-та минута

Старши-треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп сподели очакванията си от срещата-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига срещу Малага. Както е известно, първият мач в Испания завърши при нулево равенство, а тази вечер е реваншът, след който ще стане ясно кой от съперниците е по-достоен да продължи в следващата фаза на състезанието.

"Засега нещата се развиват за нас по най-добрия начин. Но това все още не гарантира нищо. Ние искаме да продължим да пишем своята забележителна история, стремейки се да продължим напред. В такава ситуация може да почувстваш или натиск, или възможност. Последното ни помагаше", заяви Клоп.

"Талантът и манталитетът на нашия отбор, а също така подкрепата на феновете ни правят силни сред родните стени. Атмосферата в Малага беше наистина добра, но на нашия стадион ще е горещо. И това ни е необходимо. Напълно е възможно това да бъде последният наш голям мач за известно време, така че, защо да не излезем на терена и да не дадем всичко, което имаме? При това всички очакват в 12-та минута резултатът да е 5:0 за нас и да продължим. Затова трябва да запазим търпението си. Необходимо е да се справим с трудностите, ако искаме да играем на полуфинал", завърши наставникът на Борусия Дортмунд.

 

  Сподели
89