Пелегрини: Не искам да играем с испански отбори


Н. Гавазов

Пелегрини: Не искам да играем с испански отбори

Наставникът на Малага Мануел Пелегрини след победата над Порто в осминафиналите на Шампионска лига заяви, че не би искал на четвъртфинала да попада на Барселона или Реал Мадрид. Както е известно, голът на Иско и влезлият като резерва Роке Санта Крус осигуриха победата с 2:0 над останалия с човек по-малко съперник. Първата среща в Португалия завърши с победа 1:0 за Порто.

„Атмосферата на стадиона беше великолепна. Нашите фенове заслужиха тази победа. Срещу нас имаше добър отбор, за това трябваше да играем много умно и ние го направихме. През първите 25 минути много нервничехме, но пък Порто не създаде нито едно положение за гол. Към края на полувремето о след почивка започнахме да играем по-добре", заяви Пелегрини след мача.

„Хубаво е, че пулсът на играчите ми се ускори, но в същото време те запазиха главите си хладни. Голът на Иско ни успокои, след попадението по-добре контролирахме топката. Попаднахме в осмицата на най-добрите в Европа и продължаваме борбата за полуфиналите. Това е особен сезон, защото се борим на два фронта - в евротурнирите и в националното първенство. Жребият? Не искам да се срещам с испански отбори. Ако ни провърви, имаме шансове да продължим по-нататък", допълни наставникът на Малага.

 

  Сподели
86