Манчини: Нани не заслужаваше дори жълт картон


Н. Гавазов

Манчини: Нани не заслужаваше дори жълт картон

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини определи изгонването на полузащитника на Манчестър Юнайтед Луиш Нани в срещата-реванш от осминафиналите на Шампионската лига с Реал Мадрид несправедливо и сравни ситуацията с изгонването на капитана на „гражданите" Венсан Компани в манчестърското дерби в Купата на Англия през 2012 година.

Както е известно, дебатите около червения картон на Нани продължават с пълна сила, особено след като се разбра, че турският рефер е привърженик на испанския футбол. Напомняме, че в 38-та минута при идентична ситуация Джунейт Чакър не показа червен картон на Арбелоа за опасната му игра срещу Патрис Евра.

„Сега Юнайтед ще трябва да съсредоточи всички свои сили за победа във Висшата лига. А нашите неща и до мача им с Мадрид не бяха най-добри. За Манчестър Сити щеше да е по-добре, ако Юнайтед беше останал в Шампионска лига", заяви Манчини за Goal.com.

„Прекрасно разбирам, защо Сър Фъргюсън е разочарован от решението на турския арбитър. Но това е същата ситуация от миналата година в Купата на Англия, когато в мача с Юнайтд изгониха Компани", каза още наставникът на Сити.

„Според мен, решението на Чакър е огромна грешка и Нани не заслужаваше дори жълт картон. В Италия за такова нещо нямаше да покажат нищо, тъй като играчът се опита да играе за топката", допълни Манчини.

 

  Сподели
128