Анчелоти: Пропуснатият гол ни събуди


Н. Гавазов

Анчелоти: Пропуснатият гол ни събуди

Наставникът на Пари Сен Жермен Карло Анчелоти сподели впечатленията си от срещата-реванш от осминафиналите на Шампионска лига с Валенсия. Първият мач между отборите в Испания завърши с победа за ПСЖ - 2:1. Равенството в реванша позволи на французите за първи път от 18 години да се класират на четвъртфинал в Шампионската лига.

„Това беше много труден мач, но от самото начало знаехме, че Валенсия ще дойде тук, за да покаже своя най-добър футбол. През първото полувреме изглеждахме не много добре, но през второто, след допуснатия гол заиграхме по-добре. Нашето постижение е много важно за клуба, тъй като той 18 години не е играл на четвъртфинал", заяви Анчелоти след мача.

„Допуснатият гол ни събуди. Ние прекалено много изпуснахме контрола на играта преди почивката, но след това се поправихме. Трудно е да мислим за победа в Шампионска лига, но нашият план е да направим всичко, което е по силите ни. На старта на състезанието всички твърдяха, че не знаем къде отиваме, но се справихме. Заехме първо място в групата, класирахме се за осминафинал, а сега достигнахме до четвъртфинал", допълни италианският специалист.

Наставникът призна, че дълго е мислил по отношение на Дейвид Бекъм, но в крайна сметка е предпочел Кевин Гамейро.

„Колебаех се много между Бекъм и Гамейро, но предпочетох последния, защото исках да добавя енергия в атаката, а след това да използвам Шантом като опорен полузащитник. В 75-та минута Матюди поиска смяна, но му казах, че е длъжен да остане на терена", каза още Анчелоти.

 

  Сподели
120