Сър Алекс: Зашеметен съм от начина, по който Реал се разправи с Барсa


Н. Гавазов

Сър Алекс: Зашеметен съм от начина, по който Реал се разправи с Барсa

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън призна, че все още се намира под впечатленията от играта на Реал Мадрид в Купата на Испания с Барселона. Както е известно, столичният клуб победи с 3:1 каталунците на собствения му стадион и благодарение на това се класира за финала на състезанието. В навечерието на утрешния сблъсък с Реал Мадрид в осминафиналите на Шампионска лига, Сър Алекс призна, че е зашеметен от играта на „бланкосите".

„Бях зашеметен от начина, по който Реал се разправи с Барселона. Смятам, че мадридчани играха великолепно и показаха отлична игра с Кристиано Роналдо, Йозил и Ди Мария на контраатака", заяви Сър Алекс.

„Ние знаем, че Реал е един от най-добрите европейски отбори, играещи на контраатака. Именно с това нещо ни предстои да се борим във вторник вечер и именно на това акцентирахме в подготовката си за сблъсъка. Не трябва да позволяваме техните контраатаки да ни нанесат вреди", каза още шотландският специалист.

„С нетърпение очакваме сблъсъка и разбираме, че трябва да покажем същия добър футбол, както през 1999 година. Но разликата от тогава е, че сега имаме по-добър състав. По-силни сме и от предишните сезони. Имаме играчи като Ван Перси, Кагава и млади футболисти - Уелбек и Клевърли, които възмъжаха. Рафаел провежда великолепен сезон, Де Хеа се развива. Разполагам с със състав, който мога да въртя без това да се отразява на резултатите", завърши Сър Алекс.

 

  Сподели
153