Венгер: Арсенал се намира в добра форма


Н. Гавазов

Венгер: Арсенал се намира в добра форма

Наставникът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че неговият отбор е в състояние да елиминира Байерн Мюнхен от осминафиналите на Шампионска лига. В събота „артилеристите" отпаднаха от Купата на Англия, сензационно отстъпвайки на Блекбърн с 0:1. Сега обаче всички мисли на играчите на отбора са съсредоточени към битката в главния клубен турнир на Стария континент.

„Разбира се, двубоите от Шампионска лига не трябва да бъдат сравнявани с мачовете от Купата на Англия. Ние сме фокусирани върху всяка конкретна среща. Това е единствения правилен път. Арсенал е един от двата английски тима, които си пробиха път до плейофите на Шампионска лига. Всеки би искал да бъде на наше място. Но аз не виждам причина, поради която да не продължим напред", заяви Венгер за официалния сайт на Арсенал.

„Пред нас са 180 минути на борба с Байерн и това трябва да се разбере и да се играе без излишна припряност. Необходимо е да покажем най-добрите си качества и аз вярвам в нашите възможности. В последните 11 мача от Висшата лига на Англия имаме само две загуби и като цяло се намираме в добра форма", каза още наставникът на Арсенал.

 

  Сподели
101