Венгер: Защо пък да не спечелим ШЛ?


Н. Гавазов

Венгер: Защо пък да не спечелим ШЛ?

Арсенал е в състояние да спечели Шампионска лига, ако преди това успее да нокаутира немския гигант Байерн Мюнхен, смята мениджърът на „артилеристите" Арсен Венгер. Както е известно, в събота лондончани са домакини на Блекбърн в мач от петия кръг на Купата на Англия - само няколко дни преди сблъсъка с Байерн Мюнхен на „Емирейтс".

През миналата година баварците бяха подгласници на Челси в Шампионската лига и в момента са на върха в Бундеслигата с 15 точки пред втория Борусия Дортмунд, като последната загуба на Байерн е от октомври.

Венгер смята, че хората му трябва да си повярват и да приемат предизвикателството, особено след миналогодишния европейски триумф на Челси.

„Имаме една голяма игра във вторник срещу Байерн. Ако успеем да ги преодолеем, защо да не продължим напред и да спечелим турнира?", заяви Венгер.

„Поне в началото изглеждаше, че победа в Купата на Англия е по-постижимо, отколкото във всеки друг турнир, но аз наистина не знам колко трудно може да бъде. Ако направим едно сравнение с Висшата лига, ние имаме по-големи шансове за успех, защото в Премиършип сме твърде далече от лидера", каза още французинът.

„ФА Къп е важна цел за нас. Ние винаги сме приемали турнира много сериозно, в момента сме в добра серия и искаме да продължим с доброто си представяне. Фаворити сме, а те са аутсайдери и смятам, че няма какво да ни безпокои. Въпреки това, трябва да бъдем внимателни. Ако погледнете състава им, ще видите, че много от техните играчи имат опита на Висшата лига, а това ги прави опасни", призна Венгер.

 

  Сподели
142