Луческу: Ако първенството беше в разгара си, щяхме да победим


Н. Гавазов

Луческу: Ако първенството беше в разгара си, щяхме да победим

Старши-треньорът на Шахтьор Донецк Мирча Луческу след първата осминафинална среща от Шампионска лига против Борусия Дортмунд отбеляза изобилието от грешки, които неговите футболисти извършиха. Както е известно, двата отбора не се победиха и завършиха при резултат 2:2.

„Много съжалявам, че всичко завърши по този начин. Но от гледна точка на развитие на срещата, Борусия се показа много мощен и организиран отбор, но нека и не забравяме, че те се възползваха от нашите грешки. Не започнахме добре, след това дойдохме на себе си, Сърна вкара и нещата тръгнаха гладко. Мачът отиваше към наша победа, но...", заяви Луческу.

„Борусия не ни създаде големи проблеми. Всичките им положения дойдоха заради страх от наша страна или т невнимание. За съжаление, краят на мача показа, че не сме достатъчно зрели, за да постигнем желания от нас резултат. Мисля, че в тези три седмици, които има до реванша, ние ще се постараем да се подобрим и в Германия да се представим по най-добрия начин. Уверен съм, че ако първенството беше в разгара си, щяхме да спечелим. Борусия не е по-силен от нас, но физически бяха по-добре, защото в момента там се играят мачове", допълни румънският специалист.

 

  Сподели
131