ПСЖ взе аванс преди реванша с Валенсия (видео)


В. Мухарски

ПСЖ взе аванс преди реванша с Валенсия (видео)

Пари Сен Жермен се наложи с 2:1 при визитата си на Валенсия в първи мач от осминафиналите на Шампионската лига. Гостите от Франция бяха по-активни през по-голямата част от мача и напълно заслужено се поздравиха с успеха. Още в 9-ата минута Лукас Моура бе близо до гола, но след далечен хубав удар нацели греда.

Минута по-късно обаче резултатът вече бе открит в полза на парижани. Хавиер Пасторе намери добре Есекиел Лавеци, който се оказа на стрелкова позиция в наказателното поле и с хубав диагонален удар прати топката във вратата на Гуайта - 0:1.

Три минути преди почивката ПСЖ удвои преднината си. Лукас намери добре Пасторе в центъра на наказателното поле и той разстреля вратаря на "прилепите" за 0:2. В 71-ата минута Златан пропусна от добра ситуация, но веднага след него Шантом направи добавка и вкара топката в мрежата за трети път, но попадението бе отменено, макар да не стана ясно дали решението на рефера е правилно.

В 76-ата минута се откри най-добрата възможност за домакините, но Нелсон Валдес, от отлична позиция, прати топката близо до гредата. Така се стигна до 90-ата минута, когато след центриране в наказателното поле на гостите, защитата на ПСЖ изпусна Адил Рами, който засече топката във вратата на французите, оформяйки крайното 1:2. В следващата минута Златан Ибрахимович влезе грубо в краката на футболист на Валенсия и логично получи червен картон.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
167