Брага - Галатасарай: Равенството ще изпрати турците в плейофите на турнира


Н. Гавазов

Брага - Галатасарай: Равенството ще изпрати турците в плейофите на турнира

Брага - Галатасарай
Стадион: "Мунисипал", Брага
Дата: 05.12.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли (Италия)

Във всяка една група от Шампионската лига последният кръг се превърна в официално мероприятие за получаване на визи за плейофите. Последният квартет в турнира успя да избяга тази участ, но ако броим само Манчестър Юнайтед и Брага. Английският гранд стана първият отбор от всички 32-ма участника, който си осигури лидерскот място в групата, а Брага вече не може да подобри четвъртата позиция, която заема.

Що се отнася до Клуж и Галатасарай обаче, турците изпреварват румънците по резултатите от личните срещи. Това означава, че истанбулският гранд ще продължи по-напред в турнира, при положение, че победи в Брага или спечели еднакви точки с Клуж, който в същото време гостува на Манчестър Юнайтед.

„Показахме добър футбол в първите си три мача, но така и не спечелихме необходимите точки. Но в последните си два двубоя не само играхме добре, но увеличихме головия си актив. Сега заминаваме за Брага като фаворити. Ако постигнем добър резултат, ще се окажем на плейофите. Ето защо ще направим всичко възможно да успеем", заяви Хамит Алтънтоп при отпътуването си за една от най-западните точки на континента.

„Мачът срещу Галатасарй е много важен. За съжаление, ние не може да продължим участието си в Шампионска лига или Лига Европа. Не винаги резултатите отразяват показаното от моите футболисти. Ако победим в сряда вечер, процесът на прогресиране на тима ще се засили. Галатасарай е много добър отбор, който показва атакуващ футбол. Ще се постараем да доминираме в мача и да вземем трите точки", заяви старши-треньорът на Брага Жозе Песейро.

Домакините ще са без дисквалифицирания Дуглао. В миналия кръг 44-ти номер получи червен картон. С два жълти картона е Кушодиу.

За гостите няма да играе Уйфалуши, който се бори с контузия на коляното. Всички останали футболисти са налице и няма съмнение, че Фатих Терим ще изведе тази вечер най-доброто, с което разполага, включително и Бурак Йълмаз, който беше включен в списъка на кандидатите за сборния отбор на УЕФА за 2012 година.

Двубоят освен, че е много важен, той е много интересен от гледна точка на това как ще завърши. Доводите ги посочихме по-горе. Галатасарай пристига наистина като фаворит, но преди два месеца турците загубиха с 0:2 домакинството си на „кръстоносците". За какъв фаворит може да говорим тогава? В същото време мечтите на Терим и неговите футболисти за частичен успех са напълно реални, тъй като техният противник е лишен от мотивация в този мач, освен това е напълно вероятно треньорът на португалците да даде шанс за изява на футболисти, които не играят толкова много. Именно тези факти би трябвало да ни направят по-внимателни в нашите прогнози. Това е идеалният мач за търсачите на силни усещания - всеки един резултат би се приел като закономерен. Все пак, изхождайки от по-добрата форма на гостите, най-разумно е да предположим, че Галатасарай няма да загуби този мач, а това най-вероятно ще класира южните ни съседи за плейофите на турнира.

Прогноза за: Спортинг Брага - Галатасарай 1:1

Последни 5 изиграни срещи:
Брага:
11 ноември Спортинг Лисабон - Брага 1:0 (Суперлига)
16 ноември Пампильоса - Брага 1:3 (Купа на Португалия)
20 ноември Клуж - Брага 3:1 (Шампионска лига)
25 ноември Брага - Порто 0:2 (Суперлига)
30 ноември Брага - Порто 2:1 (Купа на Португалия)

Галатасарай:
16 ноември Галатасарай - Карабюкспор 1:3 (Суперлиг)
20 ноември Галатасарай - Манчестър Юнайтед 1:0 (Шампионска лига)
24 ноември Елазигспор - Галатасарай 0:1 (Суперлиг)
27 ноември Галатасарай - Балъкесирспор 4:1 (Купа на Турция)
30 ноември Галатасарай - Газиантепспор 1:1 (Суперлиг)

Досегашни срещи:
Брага - Галатасарай
1 среща
1 победа за Брага
0 равенства
0 победи за Галатасарай
Голова Разлика: 2:0 за Брага

Коефициенти от bet365:
Брага - 3.20
Равен - 3.30
Галатасарай - 2.30

Коефициенти от Offsidebet:
Брага - 3.10
Равен - 3.15
Галатасарай - 2.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
136