Селтик - Спартак Москва: Без изненади


Н. Гавазов

Селтик - Спартак Москва: Без изненади

Селтик - Спартак Москва
Стадион: "Селтик Парк", Глазгоу
Дата: 05.12.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Феликс Брих (Германия)

Изходът от битката за второто място в група G на Шампионска лига ще се реши в сряда вечер, когато Бенфика гостува на Барселона, а Селтик ще е домакин на Спартак Москва. Шотландците и португалците имат еднакъв точков актив, но ако „детелините" желаят да продължат напред, те ще трябва да вземат повече точки от „лисабонските орли" утре вечер.

До този момент Селтик спечели два мача в своята група - с 3:2 като гост на Спартак Москва и с 2:1 у дома срещу могъщият Барселона. А единственото равенство е против Бенфика на „Паркхед" в двубой, който Селтик заслужаваше да спечели. Шотландците играят много силно у дома си и победиха в 4 от последните си 5 мача и може да бъдем сигурни, че атмосферата утре вечер в Глазгоу ще бъде невероятна.

Спартак Москва пристига като последен в групата и без шансове да продължи дори в Лига Европа. Руснаците имат 1 победа и 4 загуби, включително домакинска от Селтик. Единственият успех е срещу Бенфика, като и двете гостувания бяха загубени - с 2:3 в Барселона и с 0:2 в Бенфика. Лошите резултати в Шампионска лига и вътрешното първенство доведоха до треньорска рокада, така че утре вечер Спартак ще бъде воден от Виктор Карпин.

Селтик е без наказания Виктор Ваняма, всички останали футболисти са налице. На официалния сайт на „детелините" беше публикуван призив към феновете да подкрепят горещо своите любимци.

В Спартак се завръща Пареха, но в лазарета се намират вратарите Ребров и Песяков, защитниците Паршивлюк, Гатагов, полузащитниците Ромуло и Билялетдинов и нападателя Велинтон. Последен се контузи Ананидзе.

Фаворит в утрешния двубой е Селтик, който ще играе пред собствена публика. Освен това домакините са по-мотивирани от своя съперник, който на всичкото отгоре пристига без някои от своите лидер. Всякакъв друг резултат освен победа за домакините ще се приеме като голяма изненада. Почти сигурно е обаче, че до такава няма да се стигне. 

Прогноза за: Селтик - Спартак Москва 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Селтик:
17 ноември Абърдийн - Селтик 0:2 (Висша лига)
20 ноември Бенфика - Селтик 2:1 (Шампионска лига)
24 ноември Селтик - Инвърнес 0:1 (Висша лига)
28 ноември Хартс - Селтик 0:4 (Висша лига)
01 декември Селтик - Арброат 1:1 (ФА Къп)

Спартак Москва:
11 ноември Спартак Москва - ФК Краснодар 2:0 (Висша лига)
17 ноември Волга - Спартак Москва 1:1 (Висша лига)
20 ноември Спартак Москва - Барселона 0:3 (Шампионска лига)
25 ноември Спартак Москва - Динамо Москва 1:5 (Висша лига)
30 ноември Спартак Москва - Зенит 2:4 (Висша лига)

Досегашни срещи:
Селтик - Спартак Москва
3 срещи
1 победа за Селтик
2 равенства
0 победи за Спартак Москва
Голова Разлика: 5:4 за Селтик

Коефициенти от bet365:
Селтик - 1.57
Равен - 4.20
Спартак Москва - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Селтик - 1.55
Равен - 4.00
Спартак Москва - 5.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
77