Арсенал се готви за загуба на мястото си в ШЛ


Н. Гавазов

Арсенал се готви за загуба на мястото си в ШЛ

Всички нови контракти на Арсенал със своите футболисти предвиждат понижаване на заплатите в случай, че клуба не се класира за Шампионска лига догодина. Сегашният сезон не се развива добре за „артилеристите", които всяка година губят своите лидери и сега рискуват, както никога по-рано да не успеят да се класират за най-престижния европейски клубен турнир. Към момента Арсенал се намира на седмо място в класирането на Висшата лига на Англия и е притискан от средняците.

Сега ръководството на лондонския клуб води преговори за нови дългосрочни контракти с Уилшър, Саня, Окслейд-Чембърлейн, Гибс и Уолкът.

В трудовите договори на всеки един от гореизброените футболисти ще бъде внесен пункт за автоматично понижаване на заплатата, ако Арсенал не успее да се класира за Шампионската лига през следващия сезон.

Както е известно, в продължение на 13 години лондончани са постоянен участник в най-големия клубен турнир на Стария континент. Класирането за плейофите на състезанието носи по 30 милиона паунда приходи за клуба, който отдавна се стреми да спазва финансовия феърплей. Загубата на подобен източник на средства ще се бъде голяма трагедия за Арсенал, за което на „Емирейтс" са помислили отсега.

 

  Сподели
70