Сър Алекс: Това ще бъде голяма вечер за младите играчи


Н. Гавазов

Сър Алекс: Това ще бъде голяма вечер за младите играчи

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън смята, че Фил Джоунс ще се представи отлично срещу Галатасарай тази вечер. Въпреки младата си възраст, 20-годишният футболист има зад гърба си три пълни сезона във Висшата лига на Англия и пет срещи в „Трите лъва".

Прогресът му обаче беше спрян през лятото заради травма на гърба, която беше последвана от операция на коляното. Джоунс обаче се възстанови и тази вечер ще може да помогне на своите в двубоя им от петия кръг на Шампионска лига.

„Това е голям ден за Фил Джоунс. Той е само на 20 години и смятам, че ще се справи бързо с последствията от тези наранявания", заяви Сър Алекс за Sky Sports.

Шотландският специалист заяви също така, че въпреки отсъствието на ключови играчи, Юнайтед има достатъчно сила и опит, за да се справи със своя съперник.

„Повечето от тях имат опита на големите мачове и пълните стадиони. Нещата за Ник Пауък са малко по-различни - той е играл пред 76 000 като резерва, но това ще му е първата европейска среща. Това ще е един голям ден за него, но той има темпераменти и ще се справи", каза още наставникът на Юнайтед.

„Червените дяволи" избягнаха приема, който снощи им бяха устроили турските фенове, измъквайки се през страничните входове на летището. Това е само една от поуките от една невероятна нощ преди 19 години, когато Ерик Кантона и Брайън Робсън бяха ударени с палки от въоръжени полицаи на фона на една безумна атмосфера. Тогава „Добре дошли в Ада" беше стадион „Али Сами Йен", а сега „Тюрк Телеком Арена", но така или иначе обстановката със сигурност ще бъде гореща.

Капитанът Дарън Флетчър заяви, че знае как да се справи с натиска от трибуните.

„Това ще е много враждебна обстановка - феновете им наистина са много страстни. Не съм играл срещу Галатасарай, но бях в Бурса и играх срещу Бешикташ. Това наистина е уникална атмосфера. Но това е предизвикателство, което трябва да опиташ. Ако някой иска да играе за Юнайтед, той е длъжен да провежда големи мачове и да е в състояние да се справя с подобно отношение на публиката", коментира Флетчър.

 

  Сподели
91