Вермален ще играе ляв защитник срещу Шалке 04


Н. Гавазов

Вермален ще играе ляв защитник срещу Шалке 04

Капитанът на Арсенал Томас Вермален, който неубедително игра в последните няколко мача на отбора, в срещата с Шалке 04 в рамките на четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига ще действа на левия фланг на отбраната. Неговото място в центъра на защитата ще заеме Лоран Кошчелни.

За двубоя в Гилзенкирхен Киран Гибс така и не успя да набере оптимална форма. Бранителят излекува контузията си, но все още не е готов да излезе на терена. От друга страна Андре Сантос не блести в последните мачове на „артилеристите" и това се видя добре в срещата с Юнайтед през уикенда. Също така бразилеца се провали в първия мач срещу Шалке 04 в края на октомври.

На пресконференция преди излитането за Германия Арсен Венгер призна, че е разговарял със Сантос и за неуместната му постъпка да поиска фланелката на Робин ван Перси на полувремето на мача с Арсенал. Това действие на Андре пък разгневи феновете на лондончани.

Отсъствието на Гибс и лошата форма на Сантос са принудили френския специалист да извърши промени в линията на защитата. Така двойката централни защитници ще бъде изградена от Мертезакер и Кошчелни, а белгийският капитан ще отиде на левия фланг на отбраната.

 

  Сподели
112