Олимпиакос - Монпелие: Битка за третото място


Н. Гавазов

Олимпиакос - Монпелие: Битка за третото място

Олимпиакос - Монпелие
Стадион: "Георгиос Караискакис", Пирея
Дата: 06.11.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Марио Страхоня (Хърватия)

Олимпиакос посреща Монпелие в среща от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига и ще се опита да запише втори успех в турнира, което ще увеличи значително шансовете на гърците да играят в Европа и през пролетта. Срещата между двата отбора преди две седмици във Франция завърши с изненадваща победа 2:1 на представителите на южната ни съседка, които отправиха два удара в очертанията на вратата на своите гостоприемни домакини и два пъти намериха мрежата зад гърба на Пионие. Благодарение на този успех Олимпиакос спечели първите си точки в турнира и вече заема третото място в група В, на три пункта след Арсенал, който утре вечер гостува на Шалке 04.

Във вътрешното първенство Олимпиакос се намира в безпогрешна серия и спечели 25 точки от 27 възможни, благодарение на което „червените" са лидери в класирането на гръцката Супер лига. През уикенда столичани без да се напрягат много победиха с 2:0 ОФИ, като попаденията отбелязаха Митроглу и Машадо.

Монпелие е без победа в Шампионската лига и с една точка спечелена при гостуването си на Шалке 04, французите заемат последното място в квартета. Евентуална загуба във вторник почти сигурно ще ги лиши от европейско участие през пролетта, така че дебютният сезон на Монпелие в най-престижния европейски турнир няма да бъде запомнен с нищо добро. В Лига 1 хората на Рене Жирар като цяло не се представят успешно, въпреки че в два поредни мача не допуснаха загуба. След 11 изиграни мача те заемат 14-то място и имат в актива си 12 точки.

Домакините ще бъдат без Авраам Пападопулос, който контузи коляното си още по времето на Евро 2012. Това означава, че Манолас и Контрерас ще оформят двойката централни защитници. Гърците ще са също така без Ибагаза и Папзоглу. Първият се бори с травма на слабините, а вторият с нараняване на рамото. Схемата на игра ще е 4-2-3-1 с Джебур начело на атаката, подкрепян по фланговете от Митроглу и Фустер.

Голмайсторът срещу Шалке 04 Аит-Фана няма да може да помогне на своите заради контузия. Добрата на новина за Монпелие е завръщането в строя на десния бек Бокали, който изтърпяваше наказание заради червения картон в мача с „миньорите". Схемата на игра ще е 4-2-3-1 като Белханда, Муние и Утака може би ще подкрепят нападателя Шарбоние.

- Олимпиакос загуби последните си четири мача срещу гостуващи отбори от Франция.

- Последният път, когато атиняните победиха френски тим, беше през 2004/05 срещу Сошо.

- Домакините вкарват повече голове след почивката, докато гостите правят това през първите 15 минути.

Голът на Митроглу в допълнителното време на мача в Монпелие между двата отбора удари по европейските амбиции на французите и същевременно даде надежди на гърците. Във вторник вечер вероятно ще се реши окончателно съдбата на третото място. Гостите имат по-качествен състав от своя противник, който на родна земя ще се опита да атакува и по този начин ще освободи пространства в собствената си половина. Предимството на Олимпиакос е в това, че има подкрепата на собствената си публика, но ако французите успеят да преодолеят този фактор, те ще постигнат успех.

Прогноза: Олимпиакос - Монпелие 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Олимпиакос:

07 октомври Олимпиакос - Астерас Триполис 1:0 (Суперлига)
20 октомври Олимпиакос - Ксанти 4:0 (Суперлига)
24 октомври Монпелие - Олимпиакос 1:2 (Шампионска лига)
29 октомври Арис - Олимпиакос 2:2 (Суперлига)
03 ноември Олимпиакос - ОФИ Крит 2:0 (Суперлига)

Монпелие:

20 октомври Рен - Монпелие 2:1 (Лига 1)
24 октомври Монпелие - Олимпиакос 1:2 (Шампионска лига)
27 октомври Монпелие - Ница 3:1 (Лига 1)
31 октомври Монпелие - Бордо 1:0 (Купа на Лигата)
03 ноември Троа - Монпелие 1:1 (Лига 1)

Досегашни срещи:

Олимпиакос - Монпелие

1 среща
1 победа за Олимпиакос
0 равенства
0 победи за Монпелие
Голова Разлика: 2:1 за Олимпиакос

Коефициенти от bet365:
Олимпиакос - 1.83
Равен - 3.50
Монпелие - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Олимпиакос - 1.80
Равен - 3.50
Монпелие - 4.33

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
109