Алегри: Питайте ръководството, дали ще съм на пейката в събота


Н. Гавазов

Алегри: Питайте ръководството, дали ще съм на пейката в събота

Масимилиано Алегри не скри разочарованието си след поражението от Малага в среща от третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. „Росонерите" загубиха с 0:1 гостуването си в Испания тази вечер, а това означава, че от общо 11 двубоя от началото на сезона, те претърпяха загуби в шест от тях.

„Първото полувреме не играхме зле, но след почивката изпитвахме трудности. Трудно излизахме от собствената си половина, грешахме много и въпреки, че не предоставихме на Малага много възможности за гол, допуснахме такъв", заяви Алегри след мача.

Алегри шокира мнозина от избора си на чисто новата система 3-4-3.

„За първи път използваме тази система и мисля, че прилично се справихме с нея, макар че трябваше по-добре да се защитаваме. В практиката ще се подобрим, но това не означава, че няма да се върнем към игра с четирима защитника, но точно сега търсим да намерим някакъв баланс", каза още наставникът на „росонерите".

„Момчетата дадоха всичко от себе си, но трябваше да предоставят повече топки за Пацини", допълни Алегри.

Днешната загуба ще увеличи натиска върху треньора, след като по-рано се появиха информации за това, че ще бъде уволнен, ако отбора загуби от Малага. Спекулациите в пресата сочат, че най-вероятно Алегри ще бъде наследен от своя помощник Мауро Тасоти, а другата опция е Франк Рийкард.

„Не съм говорил с никого след мача, но президентът ми се обади днес. Ние всички знаем, че сме в труден, но искам да ви кажа, че този отбор ще се възстанови благодарение на усилията, които се полагат. Все още сме на второ място в групата в Шампионската лига и сега трябва да се съсредоточи върху мача с Дженоа, които имат нов треньор. Дали ще съм на пейката в събота? Питайте ръководството на клуба за това, а не мен. Как ще се измъкнем от това? Побеждаваме Дженоа в събота. Това е единственият начин", завършва наставникът на Милан.

 

  Сподели
78