Арсенал поведе в Група B, Шалке с равен у дома


И. Ангелов

Арсенал поведе в Група B, Шалке с равен у дома

Отборът на Арсенал успя да победи Олимпиакос в Лондон с 3:1, като така застана на първото място в Група В на Шампионска лига с 6 точки. Втори е Шалке 04, който не успя да победи Марсилия у дома си в срещата днес, завършила при резултат 2:2. Французите се върнаха в срещата в последната минута, като направиха това с човек по-малко.

Жервиньо вкара за домакинтие в 42-ата минута след асистенция на Артета, но Миртоглу вкара в добавеното време на първата част за 1:1 до почивката. Той вкара хубав гол с глава след центриране на Леандро Греко.

В 56-ата минута обаче Жервиньо асистира на Лукаш Подолски по прекрасен начин, а в добавеното време на мача гол вкара и Арън Рамзи. Маноне изпълни аут, топката бе отклонена с глава от Жиру, като тя попадна на пътя на Рамзи, който прехвърли вратаря на Олимпиакос.

Любопитна среща се изигра и в Гелзенкирхен, където Шалке направи пълен обрат на Монпелие, за да позволи на тима да се върне в мача с изгонен играч.

В 13-ата минута Карим Аит Фана вкара красиво попадение. След още 13 минути Драклер изравни след перфектен пас на Хунтелаар. Самият нападател вкара следващото попадение за обрата от дузпа, която дойде при изгонването на Гари Бокали за гостите. В 90-ата минута обаче Сюлеймани Камара вкара със страхотен удар за равенството.

 

  Сподели
132