Касияс разкри защо не е празнувал гола на Роналдо


Н. Гавазов

Касияс разкри защо не е празнувал гола на Роналдо

Вратарят на Реал Мадрид Икер Касияс разкри причината, поради която не празнува гола на Кристиано Роналдо във вратата на Манчестър Сити във вторник вечер. Както е известно, попадението на португалеца се оказа победно в мача, но камерите уловиха как капитанът на „белите" стои безучастен към събитията на терена. Касия призна, че е бил потресен от новината за смъртта на полското момченце Давид Запишек, с което се запозна по време на Евро 2012.

„Най-напред искам да изкажа съболезнованието си към семейството на Давид. Имах възможността да се запозная с детето по време на Евро 2012 и в него видях едно много жизнерадостно и щастливо момченце, което бе изпълнено с желание за живот", заяви Касияс.

„Майката на Давид се свърза с нас, когато бяхме на Евро 2012. То искаше да се запознае с нас и ми подари плюшена играчка. След това изкарахме няколко дни заедно. Беше много щастлив и доволен. Само това, че бях с него ме караше да се радвам", споделя капитанът на Реал Мадрид.

„Футболистите сме публични личности и носим голяма отговорност. Разбира се, не всички ни харесват. Познавахме се с това дете, а то познаваше и целия национален отбор на Испания. Смятам, че по време на мача реагирах по най-добрия начин. Тогава всички страдаха", обясни испанският национал.

 

  Сподели
93