Юнайтед и Клуж с победи в Група H


И. Ангелов

Юнайтед и Клуж с победи в Група H

Осма група на Шампионска лига не предложи големи зрелища днес, като Манчестър Юнайтед надви у дома си Галатасарай с 1:0, а Спортинг Брага бе победен на собствения си терен от румънския шампион Клуж с 2:0. Това ще постави румънците на първо място пред Юнайтед след първите срещи в състезанието.

Манчестър Юнайтед започна силно у дома си и бързо стигна до гол. В 7-ата минута Майкъл Карик получи пас от Шинджи Кагава в наказателното поле, финтира вратаря и вкара на празна врата. Както Сър Алекс Фъргюсън заговори на полувремето, до края му тима можеше да води с 2-3 гола, но това не стана. Днес Робин ван Перси нямаше ден и нищо за него не се получаваше.

През втората част гостите стигнаха до доста положения - Давид Де Хеа държеше своите в мача, а на другата врата Нани изпорти дузпа в 53-ата минута. Той опита да залъже Муслера, но бе надигран психически. Куриозен момент бе липсата на топка малко след ситуацията. Няколко от кожените кълбета се оказаха дефектни и в един момент цяла минута играта бе прекъсната, докато се намери нова топка за игра. В крайна сметка срещата завърши при 1:0.

Брага изигра ужасен мач на собствен терен в първата си среща с Клуж. Тима имаше безброй много положения за гол, но не реализира нито едно от тях, като и не изглеждаше, че ще го направи някога. Това се отразяваше и на нервите на играчите, които беснееха по терена. Гостите от Клуж вкараха головете си в първата част и се върнаха в отбрана.

В 19-ата минута Рафаел Бастос вкара след контра-атака. Голът падна напълно против всички събития на терена. В 34-ата минута отново Бастос вкара след удар с външен. През втората част Брага преспокойно можеше да спечели срещата, ако бе реализирала поне половината от положенията си, но уви резултатът остана непроменен.

  Сподели
67