Челси ще започне защитата на титлата с победа


А. Йорданов

Челси ще започне защитата на титлата с победа

Челси - Ювентус
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 19.09.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Педро Проенса (Португалия)

Двубоят между Челси и Ювентус е един от най - интересните в програмата за сряда. „Старата госпожа" се завръща в турнира и то срещу тима, който ги отстрани за последно в Шампионска лига и със сигурност италианците ще се опитат да си отмъстят на „сините". От своя страна домакините ще искат да защитят титлата си от миналата година, а една победа срещу „черно - белите" ще им повдигне самочувствието и ще респектира останалите отбори.

Момчетата на Роби ди Матео започнаха страхотно сезона с три победи. Лондончани се наложиха първо като гост с 2:0 над Уигън, след това отново с този резултат победиха и Нюкасъл. На 22 август Челси подчиини с 4:2 Рединг на „Стамфорд Бридж". Преди няколко дни, Франк Лампард и компания решиха да поспестят сили срещу Куинс Парк Рейнджърс на „Лофтъс Роуд" и завършиха 0:0. Въпреки това, „сините" продължават да са лидери във Висшата лига. Прави впечатление, че през този сезон тимът действа много по - атакуващо и наистина играта на английският колос радва окото.

От своя страна Ювентус също започнаха по най - добрият начин новата кампания: с 3 победи от 3 мача. Възпитаниците на Антонио Конте, който, както знаете е наказан да не води отбора цял сезон, започнаха с 2:0 срещу Парма. След това те се наложиха с 4:1 като гост на Удинезе и преди два дни обърнаха Дженоа за 3:1. Безспорно има още много да се желае в играта на „бианконерите", но в крайна сметка най - важни за трите точки.

Интересно ще бъде как ще изглеждат европейските грандове в Шампионската лига без две от легендите си - Дидие Дрогба и Алесандро Дел Пиеро.
И двата тима нямат проблеми с контузени футболисти и ще излязат с най - доброто, с което разполагат.

На вратата на „сините" ще застане Петър Чех и пред него Ашли Коул, Давид Луис, Джон Тери и Бранислав Иванович. В халфовата линия е по - трудно да се прогнозира, тъй като Ди Матео разполага с 10 полузащитници. Според мен италианският специалист ще заложи на Джон Оби Микел , Франк Лампард и Рамирес, а в атака ще бъдат Хуан Мата, Еден Азар и Фернандо Торес.

Съставът на Ювентус е по - лесен за познаване. Стражът Джанлуиджи Буфон ще заеме своето място, а пред него се очаква да бъдат познатите трима Киелини - Бонучи - Бардзали. Пред тях ще бъдат петима футболисти Лихтщайнер - Маркизио - Пирло -Джакерини - Асамоа. И в предни позиции познатите заподозрени: Себастиан Джовинко и „хитрата лисица" Мирко Вучинич.

Ще се доверя на Челси, тъй като носителят на Шампионската лига е силен домакин и печели почти винаги мачовете си от този турнир в къщи.

Прогноза: Челси - Ювентус 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

19 август Уигън - Челси 0:2 (Висша лига)
22 август Челси - Рединг 4:2 (Висша лига)
25 август Челси - Нюкъсъл 2:0 (Висша лига)
31 август Челси - Атлетико Мадрид 1:4 (Суперкупа на Европа)
15 септември КПР - Челси 0:0 (Висша лига)

Ювентус:

04 август Ювентус - Малага 2:0 (Приятелска среща)
11 август Ювентус - Наполи 4:2 сл. прод. (Суперкупа на Италия)
25 август Ювентус - Парма 2:0 (Серия А)
02 септември Удинезе - Ювентус 1:4 (Серия А)
16 септември Дженоа - Ювентус 1:3 (Серия А)

Досегашни срещи:

Челси - Ювентус

2 срещи
1 победа за Челси
1 равенство
0 победи за Ювентус
Голова Разлика: 3:2 за Челси

Коефициенти от bet365:
Челси - 2.10
Равен - 3.30
Ювентус - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Челси - 2.20
Равен - 3.00
Ювентус - 3.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
162