Шахтьор - Нордселанд: Дебютантите в турнира ще започнат със загуба


Н. Гавазов

Шахтьор - Нордселанд: Дебютантите в турнира ще започнат със загуба

Шахтьор Донецк - Нордселанд
Стадион: "Донбас Арена", Донецк
Дата: 19.09.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Павел Гил (Полша)

В среща от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига Шахтьор Донецк посреща датският Нордселанд срещу когото хората на Мирча Луческу ще се опитат да започнат кампанията си с победа след като в миналогодишното издание на най-престижния европейски турнир претърпяха провал.

Шахтьор спечели украинската Висша лига за трети пореден път и за шести път от 2004 година насам успя да си осигури участие в Шампионската лига. Най-успешното представяне на „миньорите" в турнира беше през 2010/11, когато достигнаха до четвъртфинал, но миналата година украинците претърпяха пълен провал в на пръв поглед лесна група, в която завършиха участието си последни без победа у дома си.

Във вътрешното първенство шампионите се представят убедително и по всичко изглежда, че имат намерение да защитят титлата си. Те са на върха в таблицата за класиране с девет победи от девет мача и с шест точки пред вторите Днипро и Динамо Киев.

Нордселанд е един от трите отбора, които ще направят дебют в Шампионската лига, заедно с Монпелие и Малага. На всичкото отгоре датският шампион няма в състава нито един футболист, който да е участвал в турнира, така че скандинавците са абсолютни дебютанти в най-престижния европейски клубен турнир. В Лига Европа Нордселенд записа четири участия, но само успя да достигне два пъти до първия кръг.

Във вътрешното първенство нещата не вървят добре за отбора, защото след девет изиграни мача шампионите се намират на шест точки след лидера Копенхаген, а добрата серия от три поредни успеха беше последвана от загуба и равенство, което говори за непостоянство в тазгодишното представяне на тима.

Добрата новина за домакините е завръщането в строя на Сърна и Рат, а лошата е, че Едуардо няма да играе, така че начело на нападението ще видим Мхитарян. Схема на игра 4-2-3-1.

Гостите няма проблеми в кадрово отношение, което означава, че Каспар Хюлманд е свикал под знамената всички футболисти, които смята, че се намират в най-оптимална форма. Схема на игра 4-3-3.

Интересен мач, в който среща ще си дадат два отбора с различни цели. Шахтьор има за цел да излезе от групата, въпреки наличието в нея на Ювентус и Челси, докато Нордселанд ще иска да бъдат запомнен при соя дебют. Не бива да бъдат подценявани датчаните и нека не забравяме, че през сезон 2010/11 Копенхаген успя да се класира за плейофите на Шампионската лига в група, която бяха Барселона, Рубин и Панатинайкос.

Обикновено датските отбори компенсират липсата на техника с отлична организация и физическа сила, но Шахтьор има достатъчно огнева мощ и талантливи бразилци, което накланя везните в полза на украинците, още повече, че те ще бъдат подпомогнати от собствената си публика, което е още един фактор да им се доверим

Прогноза: Шахтьор - Ноердселанд 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Шахтьор Донецк:

26 август Шахтьор Донецк - Карпати Лвов 3:0 (Висша лига)
02 септември Шахтьор Донецк - Динамо Киев 3:1 (Висша лига)
07 септември Петролул - Шахтьор Донецк 0:3 (Приятелска среща)
09 септември Рапид Букурещ - Шахтьор Донецк 1:1 (Приятелска среща)
15 септември Зоря Луганск - Шахтьор Донецк 0:3 (Висша лига)

Нордселанд:

11 август Нордселанд - Силкеборг 6:1 (Висша лига)
19 август Орхус - Нордселанд 0:1 (Висша лига)
24 август Нордселанд - Сьондерийске 4:1 (Висша лига)
02 септември Нордселанд - Брьондби 0:0 (Висша лига)
15 септември ФК Копенхаген - Нордселанд 2:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Шахтьор Донецк - Нордселанд

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Шахтьор Донецк - 1.25
Равен - 5.50
Нордселанд - 13.00

Коефициенти от Offsidebet:
Шахтьор Донецк - 1.28
Равен - 5.00
Нордселанд - 11.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
87