Лил - БАТЕ Борисов: Домакините ще спечелят първите си три точки


А. Павлов

Лил - БАТЕ Борисов: Домакините ще спечелят първите си три точки

Лил - БАТЕ Борисов
Стадион: "Метропол", Лил
Дата: 19.09.2012 г.
Час: 21:45 часа
Съдия: Марчин Борски (Полша)


Лил посреща БАТЕ Борисов в среща от 1-ия кръг в Група E на Шампионската лига. Другият двубой от този рунд в групата е Байерн - Валенсия. Големият фаворит тук са "баварците", като Валенсия и Лил се очаква да си оспорват второто място, а БАТЕ изглежда като аутсайдерът в Група E.

Това обаче съвсем не означава, че беларуският шампион е случаен отбор и няма да може да затрудни своите противници. Момчетата на Виктор Гончаренко, който е начело на тима от 2007 година, ще започнат общо третото си участие в груповата фаза на най-значимия евротурнир и второ поредно в последните два сезона. Преди да попадне в групата с Байерн, Валенсия и Лил, БАТЕ отстрани последователно Вардар, Дебрецен и Апоел Ирони в предварителните кръгове.

От своя страна пък, Лил, който в предишния сезон завърши на третата позиция в Лига 1, се класира за групите на Шампионската лига, след като надви Копенхаген с общ резултат 2:1 в плейофния кръг.

"Кучетата" вече стартираха и сезона във френския шампионат. В петте изиграни рунда дотук възпитаниците на Руди Гарсия записаха една победа, три ремита и една загуба при голова разлика 7:7, което им отрежда 11-ото място в класирането. Лил се наложи с 2:1 над Сент Етиен, завърши наравно с Нанси (1:1), Ница (2:2) и Троа (1:1) и отстъпи с 1:2 пред ПСЖ.

От друга страна, БАТЕ Борисов вече изигра 21 мача от настоящия сезон в беларуското първенство, което се провежда във формата пролет-есен. Тимът има 15 успеха, три равенства и три поражения при голова разлика 33:10, като борисовци са начело в таблицата с точка преднина спрямо втория Шахтьор Солигорск, който е и с мач повече от БАТЕ. В последния кръг от беларуския шампионат хората на Гончаренко сразиха Торпедо Жодино с 2:0, загрявайки добре за предстоящото гостуване на "Метропол". БАТЕ няма загуба в последните си 13 шампионатни срещи, в които регистрира 10 победи и три ремита.

Отборът има нужната увереност, а вече можем да кажем и опит, в европейските турнири, тъй че гостите определено ще има какво да предложат на своя съперник. Предимство за борисовци е и фактът, че през лятото в тима се завърна Александър Хлеб, който прекара най-силните години от кариерата си в Арсенал и който ще се опита да се върне към познатата си форма, след като в последно време често бе измъчван от контузии. Според очакванията Хлеб ще бъде поставен зад двамата нападатели, като съставът на беларуския първенец ще бъде доста сходен с този, на който Гончаренко залагаше в двубоите с Апоел Ирони от плейофния кръг в Шампионската лига.

Наставникът на домакините Руди Гарсия пък ще трябва да предприеме няколко рокади в своя тим. Гарсия няма да може да разчита на защитниците Марко Баша и Давид Розенал, които страдат от травми, и на тяхно място ще играят Франк Берия и Аурелиан Шеджу. Рио Мавуба пък ще заеме отново мястото си в стартовия състав за сметка на Беноа Педрети, след като капитанът на "кучетата" получи почивка в последния шампионатен мач с Троа заради ангажимента си към френския национален тим. Десният бек Матийо Дебюши също ще бъде част от титулярната единайсеторка на Лил, след като в продължение на един месец бе извън терените заради контузия.

Тези добри новини за домакините със сигурност ще окажат положително въздействие върху тяхната игра и те имат добри шансове да спечелят първите си три точки в Група F на Шампионската лига.

Последни 5 изиграни срещи:

Лил:

21 август Копенхаген - Лил 1:0 (Шампионска лига)
25 август Ница - Лил 2:2 (Лига 1)
29 август Лил - Копенхаген 2:0 сл. прод. (Шампионска лига)
02 септември Лил - ПСЖ 1:2 (Лига 1)
15 септември Троа - Лил 1:1 (Лига 1)

БАТЕ Борисов:


22 август БАТЕ Борисов - Апоел Ирони 2:0 (Шампионска лига)
28 август Апоел Ирони - БАТЕ Борисов 1:1 (Шампионска лига)
02 септември Гомел - БАТЕ Борисов 1:2 (Висша лига)
09 септември Руденск - БАТЕ Борисов 0:4 (Купа на Беларус)
15 септември БАТЕ Борисов - Торпедо Жодино 2:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Лил - БАТЕ Борисов

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Лил - 1.44
Равен - 4.20
БАТЕ Борисов - 8.00

Коефициенти от Offsidebet:

Лил - 1.45
Равен - 3.75
БАТЕ Борисов - 8.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
32