Динамо Загреб - Порто: Домакините нямат шанс


Н. Гавазов

Динамо Загреб - Порто: Домакините нямат шанс

Динамо Загреб - Порто
Стадион: "Максимир", Загреб
Дата: 18.09.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато (Италия)

Динамо Загреб резервира своето място в груповата фаза на Шампионската лига след като с общ резултат 3:1 елиминира Марибор в плейофите, а преди това молдовският Шериф и българският шампион Лудогорец. Реваншът срещу разградчани ще се запомни със скандалното осемминутно продължение, в което Вида постави на колене българите, но така или иначе всичко е история и сега хърватите ще се опитат да направят всичко възможно за да избегнат една разочароваща кампания, след като миналата година отборът напусна турнира без спечелена точка.

Дали в лагера на динамовци има повод за оптимизъм, ние не знаем, но според статистиката, откакто треньорът Анте Чачич пое тима през декември 2011 година, Динамо е без загуба в 33 мача.


Шампионът на Португалия и двукратен европейски първенец Порто пристига в Загреб като фаворит в групата и с цел да се класира на едно от първите две места след като в предишното издание на ШЛ не успя да се класира за плейофите, отпадайки безславно за сметка на АПОЕЛ и Зенит. Едва ли „драконите" са изградили по-добър отбор от миналогодишния, защото те продадоха Хълк на Зенит и Алваро Перейра на Интер, а на практика не привлякоха качествени футболисти. В същото време трябва да бъдем внимателни към португалците, които основно се издържат чрез продажбата на своите футболисти и въпреки това остават конкурентни на вътрешната и международна сцена.

Освен Хълк и Перейра, другият голям отсъстващ е централният защитник Роландо, който изтърпява наказание за изгонването си срещу Манчестър Сити в Лига Европа през миналия сезон. При това положение вероятно Майкон и Отаменди ще оформят двойката централни защитници.

Динамо Загреб допусна 22 гола в груповата фаза през миналата година и не успя да спечели точка, така че едва ли нещата могат да станат по-зле. Но така или иначе хърватите не могат да избягат от статута си аутсайдери, особено като се има в предвид какъв е състава на квартета и каква неубедителна игра показаха динамовци срещу Лудогорец. Едва ли португалците идват за равенство, а това означава, че „драконите" няма и да се церемонят много със своя съперник. Очакванията са Порто да наложи волята си от самото начало и да контролира събитията на терена.

Прогноза: Динамо Загреб - Порто 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Динамо Загреб:

22 август Динамо Загреб - Марибор 2:1 (Шампионска лига)
25 август Динамо Загреб - НК Загреб 6:0 (Лига 1)
28 август Марибор - Динамо Загреб 0:1 (Шампионска лига)
01 септември Локомотива - Динамо Загреб 1:3 (Лига 1)
14 септември Динамо Загреб - Осиек 0:0 (Лига 1)

Порто:

04 август Порто - Олимпик Лион 0:0 (Приятелска среща)
11 август Порто - Академика Коимбра 1:0 (Суперкупа на Португалия)
19 август Жил Висенте - Порто 0:0 (Суперлига)
25 август Порто - Витория Гимараеш 4:0 (Суперлига)
01 септември Олянензе - Порто 2:3 (Суперлига)

Досегашни срещи:

Динамо Загреб - Порто

4 срещи
2 победи за Динамо Загреб
0 равенства
2 победи за Порто
Голова Разлика: 6:5 за Порто

Коефициенти от bet365:
Динамо Загреб - 4.20
Равен - 3.40
Порто - 1.90

Коефициенти от Offsidebet:
Динамо Загреб - 4.00
Равен - 3.30
Порто - 1.90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
91