Гуидолин: Поемам цялата отговорност върху себе си


Н. Гавазов

Гуидолин: Поемам цялата отговорност върху себе си

Старши-треньорът на Удинезе Франческо Гуидолин коментира срещата-реванш от плейофите за попълване на групите на Шампионска лига против Брага на „Стадио Фриули". Както е известно, двата тима повториха резултата 1:1 от първата среща в Португалия и след като не си вкараха гол в 15-минутните продължения, трябваше да определят победителя чрез дузпи, в които късметът беше на страната на гостите.

„Много съм разочарован, но искам да благодаря на своите футболисти. Те направиха всичко възможно, дадоха всяка капка пот в мача. Много ми е тъжно, че всичко приключи по този начин. Жал ми е за отбора, за феновете... Бяхме близо до влизане в групите, но трябва да призная, че Брага си свърши по-добре работата от нас. Поздравявам съперника. Когато чрез два мача се определя победителя, напред продължава отбора, който наистина заслужаа това. За съжаление, не можахме да покажем повече. И тук аз поемам цялата отговорност върху себе си", каза Гуидолин след мача.

„Удинезе умее да играе по-добре. Много неща не ни достигнаха. Ръководството на клуба трябва да анализира състава и много други неща и да направи необходимите изводи. Разбира се, сега много силно преживяваме тази загуба, но трябва да издържим на изпитанието и да продължим", каза още наставника на фриулци.

 

  Сподели
74