Динамо ще отстрани Лудогорец в Загреб


В. Мухарски

Динамо ще отстрани Лудогорец в Загреб

Динамо Загреб - Лудогорец
Стадион: "Максимир", Загреб
Дата: 25.07.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Феликс Цвайер (Германия)

Динамо Загреб и Лудогорец излизат на стадион "Максимир" за своята среща-реванш от 2-ия квалификационен кръг на Шампионската лига. Първият мач, който се състоя в Разград завърши без победител - при резултат 1:1, което определено дава голямо предимство на домакините. Хърватските играчи имат доста повече опит от българския шампион и логично са считани за фаворити в срещата.

Добрата новина за треньора на разградчани Ивайло Петев е, че в българския отбор няма контузени или наказани състезатели. Наставникът най-вероятно ще разчита на същия състав, който игра в Разград преди седмица. Тогава "орлите" играха добре и бяха много близо до победата, но в крайна сметка допуснаха изравнителен гол в последната минута на срещата.

Няма да е изненада ако Лудогорец отново играе офанзивен футбол, а не да се прибере в своята половина и да се пробва на контраатака, както бе в първата среща между двата тима. В лагера на Динамо също има напрежение, което може да се отрази негативно на тима.

Общо 20 човека летят за хърватската столица, като двама от тях ще отпаднат в последния момент. Преди първия мач Петев взе решение да извади от групата вътрешния полузащитник Мичел Бургзорг и нападателя Кишада. Има голяма вероятност същите футболисти да отпаднат от състава или Петев.

В групата на Лудогорец попадат още вратарите Урош Голубович и Иван Чворович, защитниците Йордан Минев, Любомир Гулдан, Александър Барт, Кайсара, Шоко и Козмин Моци, полузащитниците Станислав Генчев, Светослав Дяков, Георги Костадинов, Иван Стоянов, Мирослав Иванов, Михаил Александров, Марселиньо, Франк Гела и нападателите Димо Бакалов и Емил Гъргоров.

Самият Петев заяви, че неговият тим ще излезе и ще атакува Динамо Загреб в Хърватия и няма да се брани. Едва след този мач ще се мисли за евентуалния следващ съперник.

„Имаме мач с Динамо и трябва да спечелим там, за да играем тогава с Шериф или арменците. Ние не смятаме да се браним в Загреб. Ще търсим да отбележим гол. Това е най-важното като ситуация в мача. Ако успеем първи да вкараме гол ще имаме големи шансове. Няма да бягаме от нашия стил на игра. В определени моменти ще имаме известни изисквания в определен период от мача, но ще търсим гола“, каза Петев.

"Заминаваме в добро настроение. Очакваме да елиминираме Динамо. Притеснения нямам никакви. Отборът тренира с настроение и се надявам, че ще играем по начин, който да удовлетвори всички. Мачът ще е коренно различен от първата среща в България", каза още Петев, който изрази надежда, че реферът в реванша ще свири по-добре. „Надявам се съдията в Загреб да свири по-добре от чеха. Определено нас малко ни ощетиха в първата среща. Не се притеснявам, че в състава на Динамо ще се върнат Шимунич и Леко“, завърши Петев.

Треньорът на Динамо Загреб Анте Чачич заяви, че няма смисъл да разузнава допълнително тима на Лудогорец. "Резултатът от първия мач ни устройва напълно. Миналата година не разузнавахме Нефтчи, а ги отстранихме. Предната пък се запознахме с Шериф, а накрая отпаднахме. Не съм доволен от играта ни, но накрая се гледат резултатите. Някой помни ли с каква игра Челси спечели Шампионската лига?, попита риторично Чачич.

Ръководството на Динамо сложи рекордно ниски цени на билети за мач от Шампионска лига. Феновете на домакините, които искат да изгледат сблъсъка от трибуните "Север" и "Изток" ще трябва да платят точно 1 куна за билет, което се равнява на 26 стотинки. Най-скъпите билети са за трибуна "Запад", където цената е 10 куни или 2,6 лева. Именно толкова ще платят феновете на Лудогорец, които ще подкрепят своите любимци в Загреб. Те се очаква да бъдат около 100 души. По този начин се очаква стадионът да е пълен за важната среща.

 

Последни 5 изиграни срещи:
 
Динамо Загреб:
 
03 юли Астра Плоещ - Динамо Загреб 3:1 (Приятелска среща)
06 юли Динамо Загреб - Спартак Москва 1:1 (Приятелска среща)
10 юли Динамо Загреб - Нефтчи Баку 0:1 (Приятелска среща)
18 юли Лудогорец - Динамо Загреб 1:1 (Шампионска лига)
21 юли Динамо Загреб - Интер Запрешич 1:1 (Лига 1)
 
Лудогорец:
 
26 юни Лудогорец - Астра Плоещ 1:0 (Приятелска среща)
29 юни Лудогорец - Сваровски 10:0 (Приятелска среща)
02 юли Динамо Букурещ - Лудогорец 1:3 (Приятелска среща)
11 юли Лудогорец - Локомотив Пловдив 3:1 (Суперкупа на България)
18 юли Лудогорец - Динамо Загреб 1:1 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:
 
Динамо Загреб - Лудогорец
 
1 среща
0 победи за Динамо Загреб
1 равенство
0 победи за Лудогорец
Голова Разлика: 1:1

Коефициенти от bet365:
Динамо Загреб - 1.53
Равен - 3.80
Лудогорец - 6.50
 
Коефициенти от Offsidebet:
Динамо Загреб - 1.60
Равен - 3.40
Лудогорец - 6.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
164