Сър Алекс: Никакви експерименти повече в Европа


И. Ангелов

Сър Алекс: Никакви експерименти повече в Европа

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън се извини на феновете за последната кампания, като обеща, че подобно нещо няма да се повтори повече. Според него нужните поуки са взети и сега легендата се прицели отново в триумф в най-комерсиалното състезание.

"Това определено няма да се случи този сезон. Няма никакъв шанс. През последните години опитахме да играем винаги в групите с младежи. Това се объдна срещу нас миналата година."

"Внесохме прекалено много промени. Това няма да стане този път. Мисля, че подходихме неглижирано. Базел бе убиецът за нас. До полувремето можехме да водим с 5:1, но бяхме разконцентрирани."

"Срещу Бенфика нямахме късмет, играхме добре, но Базел ни уби. Те са среден отбор, както показаха след това срещу Байерн Мюнхен. Изввадиха късмет у дома си, когато надвиха германците с 1:0, както им вървеше и срещу нас. След това обаче Байерн ги разби със 7."

Фърги бе запитан за титлата и дали ще я спечели отново: "О, да, определено. Няма съмнение в това. Не забравяйте, че Неманя Видич изигра само 6 мача за нас миналата година, а Дарън Флетчър също бе голяма загуба."

"Майкъл Карик ще е ключът към успеха ни. Ако погледнете централните полузащитници във Висшата лига, той може да се сравни с най-качествените от тях. Той чете играта прекрасно и играе добре и пред защитната четворка. В модерната игра вече все по-малко се разчита на онези халфове, които правеха острите влизания. Сега е важно да предугадиш играта на противника. Карик е на нивото на Модрич, Туре и Джерард. Той отрича това, но винаги около декември го виждаме в пълния му блясък. Карик бе ключът към добрата втора част на кампанията ни последния сезон."

  Сподели
78