Лесен жребий за Лудогорец при успех над Динамо Загреб


П. Пенков

Лесен жребий за Лудогорец при успех над Динамо Загреб

Лудогорец ще играе срещу победителя от двойката Улис/Шериф , но ако успее преди това да се пребори с хърватския Динамо Загреб. Това стана ясно на провелият се днес жребий за третия квалификационен рунд на Шампионска лига. На този етап ще бъдат включени общо 28 отбора. Единадесет от тях влизат в надпреварата от този момент, докато другите 17 ще бъдат определени, след като се изиграят двубоите-ревашни през идната седмица. Срещитите от третият квалификационен кръг в Шампионска лига ще бъдат проведени съответно на 31 юли/1 август и на 7/8 август.

Пълният жребий за Третия квалификационен кръг:

Поток на шампионите:

Марибор/Железничар - Дюделанж/Ред Бул Залцбург
БАТЕ Борисов/Вардар - Скандербеу/Деберцен
Клуж - Слован Либерец/Шахтьор Караганди
Андерлехт - Шамрок Роувърс/Екранас
Будучност/Шльонск Вроцлав - ТНС/Хелзингборг
Улис/Шериф - Лудогорец/Динамо Загреб
Селтик - ХИК Хелзинки/КР Рейкявик
Мьолде/Вентспилс - Флора Талин/Базел
Жилина/Апоел Кирят Шмона - Нефтчи/Зестафони
АЕЛ Лимасол/Линфийлд - Валета/Партизан

Поток на нешампионите:

Фенербахче - Васлуй
Мъдъруел - Панатинайкос
ФК Копенхаген - Брюж
Динамо Киев - Фейенорд

Кои са възможните съперници на Лудогорец в следващия кръг?

ФК Улис е арменския футболен клуб от град Ереван. Основан е през 2000 г. под името Динамо 2000. Динамо не се представя убедително в първенството и изпада в следващите години до най-ниските дивизии.През 2004 г. Динамо 2000 се обединява със Зенит Чаренцаван. През 2006 г. нов спонсор поема издръжката на отбора,като му променя името на Улис и постига големи успехи. Отборът има една титла в арменското първенство.

Шериф Тираспол е молдовски футболен клуб от гр. Тираспол. Неизменен шампион на Молдова от 2001 г. до 2010 г. 7-кратен носител на купата на Молдова. Отборът е 2-кратен победител в турнира Купа на съдружествата - през 2003 и 2009г. От 2001 досега отборът е хегемон в шампионата на Молдова, като печели 9 титли. От 2001/02 до 2008/09 тимът участва във втори предварителен кръг на Шампионската лига. През 2008/09 и 2009/10 молдовците успяват да стигнат до трети кръг. През 2010/11 „Шериф“ стигат до груповата фаза на Лига Европа, като отстраняват Динамо Загреб след дузпи в Шампионска лига. В отбора на Шериф играе българския вратар Владимир Стоянов.

  Сподели
191