Юнайтед и Арсенал ще оставят всичко за реванша


.

Юнайтед и Арсенал ще оставят всичко за реванша

Манчестър Юнайтед приема Арсенал в най-голямото дерби в Англия за последните 20 години. Този път обаче сблъсък е по-специален, защото не е в среща от Висшата лига, нито в двубой от ФА Къп, а в пряк сблъсък за определяне на единия финалист в Шампионската лига.

Това е първи сблъсък за двата тима в европейските турнири. “Червените дяволи” ще се стремят да защитят трофея си от миналата година, нещо което не се е случвало от 1992 насам. Шампионите изглеждаха в много тежка ситуация на ¼-финалите, когато направиха 2:2 с порто у дома, но нарушиха традицията и станаха първият отбор от Англия с победа севернопортугалския град.

Нещата във Висшата лига за момчетата на Сър Алекс не вървяха добре о преди 2 седмици, но след това тимът записа серия победи и води с 3 точки пред преследвача Ливърпул, който е с мач повече. Мечтата за 6 купи обаче се изпари, тъй като Евертън отстрани Юнайтед след дузпи в ½-финала на ФА Къп.

Може би именно полуфинал за Купата на Англия и най-паметният двубой между двата тима в последните 20 години. На 14 април 1999 двата тима играят на Вила парк. Арсенал е носител на трофея, а Юнайтед основен фаворит. Редовното време завършва 1:1. Головете вкарват Бекъм и Беркамп. В последствие Рой Кийн е изгонен, а Петер Шмайхел спасява дузпа на Беркамп. В продълженията се случва нещо невиждано. Патрик Виера бърка един пас в полето на Юнайтед и намира Гигс. Уелсецът тръгва на собствен щурм, минава цялата отбрана на топчиите и запраща топката в горната част на мрежата на вратата на слисания Сийман.   

Сега Арсенал е различен. Клубът доста е променил политиката си и вече налага млади състезатели. Именно това кара някои да се съмняват в способността на момчетата на Венгер да се справят в наистина важни битки. Арсенал обаче се намира в страхотна форма и това най-ясно се видя на “Анфийлд”, където без 5 титуляра разкри претендента за титлата Ливърпул. Резултатът 4:4 се получи най-вече заради ужасяващите грешки на Арсенал в защита. В първата половина на сезона в изключителен мач “топчиите” удариха Юнайтед с 2:1. в момента те са 4-ти в Премиършип и не се вижда как ще мръднат от тази позиция до края на сезона.   

Арсен Венгер има доста повече проблеми от Сър Алекс Фъргюсън преди този мач. Топреализатора Робин ван Перси отпада заради контузия. Клиши също е с травма. Микаел Силвестър е под въпрос. Ще липсва и героят от “Анфийлд” Андрей Аршавин, който е без лиценз. В състава на Юнайтед са контузени Невил и О’Шей, така че от дясно ще играе Рафаел. Райън Гигс вероятно ще е титуляр, което означава, че ще излезе за 800-тен път с екипа на Юнайтед.

Класиката между Юнайтед и Арсенал  за пръв път е в Шампионската лига. Така и двата тима ще са крайно мотивирани за успех, тъй като залогът е финал. Арсен Венгер е един от най-успешните мениджъри що се отнася до мачовете му срещу най-силният тим в Англия. И двата тима изглежда са в добра форма. За Арсенал това е безспорно, докато Юнайтед сякаш напипва верния ритъм. Едва ли първият двубой ще реши крайният победител. По-скоро двата тима ще внимават да не загубят и да не допуснат голове. Равенството изглежда доста логично.

Вероятни състави:

Ман Юн: Ван дер Сар, Рафаел, Фърдинанд, Видич, Евра, Карик, Андерсон, Гигс, Роналдо, Рууни, Бербатов

Арсенал: Алмуня, Гибс, Туре, Силвестър, Саня, Сонг, Фабрегас, Уолкот, Насри, Бендтнер, Адебайор

Последни 5 мача:

Ман Юн: ППРПП
Арсенал: ПРЗПП

Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
274