Коул: Късметът беше на наша страна


Н. Гавазов

Коул: Късметът беше на наша страна

Ашли Коул, който вкара едно от четири попадения за „аристократите" при престрелката с дузпите, призна, че Челси е имал късмет на финала срещу Байерн Мюнхен, но националът на Англия смята също така, че неговият отбор напълно е заслужавал титлата.

„Вероятно трябваше да загубим мачa, гледайки размера на шансовете, които те имаха. Ние обаче бяхме с късмета си и имахме нужда от този късмет, ако искаме да спечелим. Днес, ние яздехме нашия късмет, но и също така си го заслужихме", заяви Коул за Sky Sport 1.

Запитан, дали си е помислил, че късмета може да е свършил, след като Байерн получи дузпа в допълнителното време, английският национал добави, че до последно е вярвал в успеха.

„Не, наистина. Когато дойде дузпата си казахме, „ОК, това е наказание, но ние имаме още време да наваксаме изоставането. Но след това Чех спаси".

Победата тази вечер означава, че късметът наистина беше на страната на Коул, който в предишните си два финала на Шампионската лига се намираше на страната на губещите с Арсенал през 2006-та година и Челси през 2008-ма година.

„Това е причината, да дойда тук", каза още 31-годишният футболист.

 

  Сподели
94