Дидие Дрогба - герой, грешник и отново герой, за исторически триумф на Челси (видео)


И. Ангелов

Дидие Дрогба - герой, грешник и отново герой, за исторически триумф на Челси (видео)

Aнглийският Челси успя да пребори всички негативи от гостуването на "Алианц Арена", като победи домакинът Байерн Мюнхен с 5:4 след изпълнение на дузпи. Историческата първа титла на Челси и така желаното постижение от Роман Абрамович, стана факт днес в един драматичен двубой, изпълнен с емоции и нерви.

В първата част тима на Байерн доминираше, но не успя да материализира всичко пред Марио Гомес. Нападателят пропусна безброй възможности да вкара гол, а Рибери и Робен тормозеха защитата на Челси. С геройства в отбрана за "Сините" действаха Ашли Коул, Дидие Дрогба и Гари Кейхил, който дори преодоля контузия по време на срещата.

През втората част картината бе подобна. В 53-ата минута Байерн стигна и до гол, отменен поради засада, в която се намираше Рибери след една избита топка от Ашли Коул. Положенията се трупаха пред вратата на Челси и някак се усещаше, че попадение идва. След близо 40 удара и 20 корнера, това стана - Томас Мюлер вкара от центрирането на Тони Кроос. Той заби топката коварно в земята и не остави шанс на Петр Чех. Това се случи в 83-ата минута, а Мюлер бе заменен след попадението от защитника Ван Буйтен.

Юп Хайнкес обаче сгреши с този ход, след като дори с повече защитници Дидие Дрогба се превърна в герой за своите - в 88-ата минута той вкара прекрасен гол с глава, за да прати мача в продължения. 

В 95-ата минута Дрогба сне ореола си на герой и повали Рибери в наказателното поле, контузвайки крилото. Робен се нагърби с дузпата, но той не преодоля напрежението и Петр Чех спаси. През втората част на продълженията резервата Ивица Олич имаше шанс да открие, но топката се разходи успоредно на гола в 108-ата минута. Челси като че ли цял мач играеше за да достигне дузпи, а трябва да се знае, че лондончани са победили в 7 от последните 9 случая, когато се е стигало до изпълнението им.

И така на "Алианц Арена" дойде моментът на истината, руската рулетка на единайсет-метровите удари, които се развиха по следния начин:

1. Първи зад топката застана капитанът на Байерн Филип Лам, който я запрати силно в Чех. Вратарят изби, но тя влетя в мрежата - 2:1

2. Хуан Мата трябваше да изравни, но психиката на Нойер надделя. Мата стреля ниско по земя, но кълбото се озова право в стража - 2:1 за Байерн

3. Марио Гомес вкара и втората дузпа за Байерн - 3:1

4. Давид Луис за малко да скъса мрежата с топовен изстрел - 3:2

5. Вратарят Нойер застана срещу Чех и не пропусна - 4:2

6. Капитанът Франк Лампард трябваше да се справи с много напрежение - отново мощен шут за гола - 4:3

7. Ивица Олич пропусна вероятно последния си удар с цветовете на Байерн Мюнхен - 4:3

8. Ашли Коул, един от най-добре представилите се днес, успя да изравни резултата с прекрасено изпълнена дузпа - 4:4

9. Бастиан Швайнщайгер нацели гредата и даде шанс на Челси за победа с последна дузпа - 4:4

10. ДИДИЕ ДРОГБА - Човекът за големите мачове - Донесе историческата титла на Челси. Първи триумф на Челси в Шампионска лига. - 4:5

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
84