Чех: Готов съм и за дузпи


И. Ангелов

Чех: Готов съм и за дузпи

Вратарят на Челси Петр Чех призна, че той е написал домашното си, в случай, че Шампионска лига предложи дузпи за определяне на шампиона срещу Байерн Мюнхен. 29-годишният вече игра на финал през 2008-ма, когато се стигна до изпълнение на дузпи, и тогава Челси загуби от Манчестър Юнайтед, след 1:1 в редовното време.

"Аз ще имам нужната информация, ако се достигне до дузпи. Гледах много записи от изпълнения на Байерн. Видях всичко, което можах, но в крайна сметка всичко е до момента. Важно е дали изпълнителя ще остане спокоен и пласира добре топката. Ако направи това един вратар няма шанс, така че моята работа е да предизвикам грешки."

"През 2008-ма имахме доста информация за дузпите на Манчестър Юнайтед. Тогава загубихме и се видя, че не може да се разчита много на подготовката за дузпи. Трябва да разчиташ на своя инстинкт. Имахме 120 минути и дузпи за победата, но не я достигнахме. Не можем да променим историята."

"Но аз не се разплаках за загубата. Това не е моят стил. Трябва да се постараеш да промениш настоящето и бъдещето. Сега ще опитаме да го направим. Ако не вземем купата, ще ми трябва поне голяма торта."

  Сподели
72