Барселона - Челси: В леговището на шампиона


Н. Гавазов

Барселона - Челси: В леговището на шампиона

Барселона - Челси
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 24.04.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Джюнеит Чакър (Турция)

Барселона приема Челси в среща-реванш от полуфиналите на Шампионската лига. 90 минути на „Камп Ноу". 90 минути до Обетованата земя, която е толкова близо, че само мисълта от евентуален провал свива стомасите на феновете на двата отбора. Първият двубой на „Стамфорд Бридж" премина под пълното превъзходство на каталунците, които отправиха 20 удара в посока на Чех, три пъти удариха гредите и имаха близо една дузина голови положения - за щастие на домакините топката упорито отказваше да влезе във вратата, докато Челси и по-специално Дрогба показаха страхотна ефективност, защото от две атаки на „аристократите" едната беше голова. В крайна сметка чудото стана и прогнозите на специалистите бяха опровергани - 1:0 за Челси и развръзката в противопоставянето на двата гранда остана да се реши на „Камп Ноу".

Барселона за първи път се намира под огромно напрежение. „Блаугранас" загуби два поредни мача, като второто поражение направи Реал Мадрид шампион, а в този двубой станаха ясни няколко неща. Най-напред, че Барселона е непобедим у дома си. След 54 срещи без загуба във всички турнири, каталунците най-после претърпяха неуспех на „Камп Ноу". Второ, видя се, че Пуойл не успя да издържи на темпото на Роналдо, а Серхио Рамос и Пабло Алонсо показаха, как е възможно да се прекрати доставянето на топки към Лионел Меси, което пък направи от аржентинеца най-безпомощния човек на терена.

Няколко часа преди загубата на Барселона на „Камп Ноу", Челси завърши наравно с Арсенал, което е равносилно на победа, защото „артилеристите" играха на своя земя, а „сините" бяха без осем основни играчи. От двубоят на „Емирейтс" стана ясно приблизително с какъв състав ще излязат „сините" утре вечер, а също така, че Петер Чех продължава да бъде един голям вратар. Късметът в този мач отново споходи Челси, но така или иначе лондончани са в серия от девет мача без загуба, включваща класиране за финал в Купата за Англия и победа над Барселона.

За домакините няма да играят контузените Абидал, Фонтас и Давид Вия. Състоянието на Шави продължава да тревожи - испанският майстор бе заменен в 69-та минута на съботното „Ел Класико", а в последните седем мача на каталунците, полузащитникът само веднъж изигра пълни 90 минути. Вероятно във вторник вечер Шави също няма да бъде готов за цял мач, но може би ще започне в стартовия състав. Фабрегас също може да започне като титуляр, а това се отнася и за Санчес. Пуйол и Масчерано са с по на един жълт картон от получаването на дисквалификация, така че двамата ще играят много внимателно.

Давид Луис със сигурност пропуска мача, защото е контузен. Най-големите тревоги обаче са свързани с Дидие Дрогба, който се възстановява от контузия в коляното, извадила го от участие в съботния мач. Ди Матео остави осем основни играчи на пейката срещу Арсенал, но това са същите хора, които играха за победата срещу Барселона миналата седмица. Вероятно италианецът ще заложи отново на тях, а схемата на игра ще бъде 4-3-3 без Торес в стартовия състав. Иванович, Коул, Рамирес и Мейрелеш са с по на един жълт картон от евентуална дисквалификация.


- Барселона завърши наравно в последните си три домакински мача срещу Челси.

- Челси спечели последните си 4 мача в Шампионската лига.

- Челси спечели едновременно първите полувремена и целият мач в 4 от последните си 6 мача в Шампионската лига.

- В 5 от последните 6 мача между Барселона и Челси бяха отбелязани под 2,5 гола.

- Челси е не победен в последните си 6 мача срещу Барселона във всички турнири.

- Челси спечели последните си три мача с марж от само един гол.

Челси игра много защитно в първия мач. На „Камп Ноу", в бърлогата на шампиона едва ли „сините" ще покажат нещо по-различно. Разликата е, че този път Барселона като ранен звяр ще направи всичко възможно да заличи неприятния спомен от двете поредни поражения, които реално погледнато не са основание за паника. В тима на каталунците са събрани най-добрите играчи в света, които с малко късмет могат да победят Челси с голяма разлика. Разбира се, срещата би могла да се развие и по друг сценарии - лондончани да се отбраняват много успешно, да прекъснат връзката между Меси и полузащитниците, а това да изнерви домакините. Без значение, как ще се развие този двубой. Празникът е за всички любители на футбола, защото 90 минути в леговището на шампиона ще бъдат наистина горещи.

Прогноза за: Барселона - Челси 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

07 април Реал Сарагоса - Барселона 1:4 (Примера)
10 април Барселона - Хетафе 4:0 (Примера)
14 април Леванте - Барселона 1:2 (Примера)
18 април Челси - Барселона 1:0 (Шампионска лига)
21 април Барселона - Реал Мадрид 1:2 (Примера)

Челси:

07 април Челси - Уигън 2:1 (Висша лига)
09 април Фулъм - Челси 1:1 (Висша лига)
15 април Тотнъм - Челси 1:5 (ФА Къп)
18 април Челси - Барселона 1:0 (Шампионска лига)
21 април Арсенал - Челси 0:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Барселона - Челси

14 срещи
5 победи за Барселона
4 равенства
5 победи за Челси
Голова Разлика: 23:18 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.25
Равен - 6.50
Челси - 10.00

Коефициенти от Offsidebet:
Барселона - 1.28
Равен - 5.75
Челси - 8.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
140