Гурдиола: Трудно се играе срещу десет защитника


Н. Гавазов

Гурдиола: Трудно се играе срещу десет защитника

Старши- треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола не скри разочарованието си от загубата с 0:1 от Челси в първи полуфинален мач от Шампионската лига. Както е известно, каталунците бяха пълни господари през по-голямата част от двубоя на „Стамфорд Бридж" тази вечер, но при една от двете атаки на лондончани „блаугранас" получи гол, който остави интригата да бъде решена следващата седмица в Испания.

„Ако до победата се стигаше само с много владеене на топката, нямаше да има кой да ни победи. Но както знаете, целта е да се вкара топката в мрежата, а днес ние не го направихме", заяви Гуардола за Sky Sports.

„Трудно се играе срещу десет защитника. Трудно се играе, когато съперникът се защитава с всички футболисти. Единственият недостатък е, че не успяхме да се отличим. Но този резултат е голямо предизвикателство за Барселона. Ние добре го разбираме и ще се постараем да обезпечим класирането за финала. Трябва да намерим начин да създаваме повече голове положения пред противника. Трябваше да бъдем също така търпеливи и да чакаме грешките на съперника. Създадохме положения, които не успяхме да реализираме. Това е жалко", каза още наставникът на каталунците.

 

  Сподели
135