Челси мечтае за финала след победа над Барса (видео)


В. Мухарски

Челси мечтае за финала след победа над Барса (видео)

Челси победи Барселона с минималното 1:0 в първи полуфинал от Шампионската лига. Срещата в Лондон бе интересна и предложи доста емоции на зрителите. Първата по-интересна ситуация бе в 9-ата минута, когато Андрес Иниеста по перфектен начин изведе Алексис Санчес зад защитата на "сините" от Лондон, а чилиецът технично превхръли Петер Чех, но топката кацна на напречната греда.

Chelsea's Brazilian Midfielder Ramires Vies

Малко по-късно Иниеста стреля по земя, но Чех се намеси, а при добавката Фабрегас не успя да нацели добре топката и пропусна да открие резултата. Последваха пропуски на Фабрегас и Меси.

Chelsea's Serbian Defender Branislav Ivanovic (R) Vies

В 43-ата минута Барса бе много близо до попадение, но топката бе изчистена от голлинията след удар на Фабрегас, Ашли Коул успя да изчисти малко преди топката да попадне във вратата на англичаните.

Chelsea's Ivorian Striker Didier Drogba (R) Vies

Така се стигна до втората минута на добавеното време, когато Рамиреш центрира към връхлитащия Дрогба, за който остана лесната част - да прати топката в мрежата за 1:0.

Chelsea's Ivorian Forward Didier Drogba Celebrates

След почивката Барса опита да стигне до гол, но ударите на Меси и компания бяха блокирани от противникови играчи, които не даваха много пространство за атаки. Освен това, когато се налагаше и Чех показваше добри рефлекси. В 87-ата минута удар с глава на Пуйол бе спасен по невероятен начин от стража на Челси.

Chelsea's Ivorian Striker Didier Drogba (R) Greets

В добавеното време на срещата късметът отново изневери на каталунците след като Педро нацели гредата. Така след минималния успех за Челси, интригата ще се запази и за реванша в Испания.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
110