Подценяване на Порто може да струва много на Юнайтед


.

Подценяване на Порто може да струва много на Юнайтед

Манчестър Юнайтед посреща Порто в първи ¼-финал в Шампионската лига. На пръв поглед “червените дяволи” трябва да са доволни от жребия, тъй като се разминаха с далеч по-страховити съперници, но и “драконите” са за подценяване поради големия си опит в последните няколко издания в турнира.

В последния си мач във Висшата лига Манчестър Юнайтед бе надигран на “Олд Трафорд” от Астън Вила, но благодарение на гения на Сър Алекс, който усети кога е дошъл момента да пусне в игра младок като Федерико Мачеда шампионите спечелиха изключително важни три точки. Все пак в този мач те играха без основни футболисти като Рууни, Скоулс, Видич, Фърдинанд и Бербатов. Първите трима ще се завърнат във вторник. Бербо, Рио и Андерсон са с контузии и няма да играят. По-сериозно е положението с Уес Браун и Рафаел, които също са аут.

Порто за последно спечели Шампионската лига през 2004 година, когато отстрани именно Манчестър Юнайтед в тази фаза по пътя към финала. Начело на тима тогава бе Жозе Моуриньо, който този път нямаше шанс срещу “червените дяволи” с водения от него Интер.  В португалската Суперлига Порто е на първа позиция с 4 точки аванс пред Спортинг и 5 пред Бенфика, така че там, подобно на Англия титлата не е решена. В последния кръг като гост “драконите” победиха с 3:1 тима на Витория Гимараеш. Педро Емануел, Нелсон Бенитес и Жорже Фусиле са с травми и пропускат мача. В състава се завръщат Лисандро и Фредио Гуарин. Под въпрос е румънецът Сапунару.

Едва ли тази среща ще прилича по нещо на мача между Юнайтед и Вила. Тук двата тима ще са далеч по-внимателни в защита. Положителното при тима на Сър Алекс е, че се връщат основни фигури, но пък фактът, че отборът е почивал само ден ще се отрази на представянето му. Все пак може да очакваме минимална победа за англичаните. Подценят ли те ситуацията, могат да бъдат наказани.

Вероятни състави:

Ман Юн: Ван дер Сар, О’Шей, Видич, Еванс, Евра, Флетчър, Карик, Парк, Роналдо, Тевес, Рууни

Порто: Хелтон, Алвеш, Роландо, Сапунару, Сисоко, Мейрелеш, Коща, Фернандо, Гонсалес, Хълк, Лисандро

Последни 5 мача:

Ман Юн: ПЗЗПП
Порто: ППРПР

Прогноза – 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
261