Челси мина през Бенфика и ще срещне Барса на полуфинал (видео)


И. Ангелов

Челси мина през Бенфика и ще срещне Барса на полуфинал (видео)

Отборът на Челси прие Бенфика в четвъртфиналната фаза на Шампионска лига, като след като в първата среща тима победи с 1:0 на гости, днес на "Стамфорд Бридж" срещата завърши с нова победа 2:1. С общ резултат 3:1 Челси продължава напред и ще играе срещу Барселона на полуфиналите на най-комерсиалното състезание.

Домакините започнаха добре срещата, като достигнаха до гол, а и противников играч бе изгонен. В 20-ата минута шанс да изпълни дузпа получи Франк Лампард, след като Ашли Коул бе повален в наказателното поле. Лампард реализира с ниско изпълнение в ляво. В 40-ата минута Макси Перейра получи втори жълт картон за влизане срещу Микел и бе изгонен.

От тук напред домакините останаха по-добрия тим, но Петр Чех имаше доста работа на вратата си. Още в 48-ата минута той трябваше да спаси по изключителен начин. И докато пропуските на Торес и гредата на Калу не даваха шанс на резултата да набъбне, гостите стигнаха до своя гол. Той дойде в 85-ата минута чрез Хави Гарсия. Той вкара след корнер на Аймар. 

В самия край на срещата след една добра контра Раул Мейрелеш реши нещата с ново попадение. По този начин Челси премина напред в Шампионска лига.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
98